[B3]wymiana zawieszenia i juz problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
darek i jadzka
- Mały gagatek

[B3]wymiana zawieszenia i juz problemy
witam...Wymienialem dzisiaj w moim passacie przodnie amortyzatory (zaznaczam ze zalozyle sportowe od golfa 3) i na poczatku okazalo sie ze moj orginany jest ok6cm dluzszy od tego sportowego (czy to normalne i czy to jakis problem????)Nastepnie mialem problem aby sciagnac sprezyne zeby zlozyc kolumne,ale ostatecznie sie udalo(moje sprezyny to H&R -40).Teraz jest fajnie twardy tylko jak naciskam przod to duzo ruszaja sie w gore poduszki amora(czy tak ma byc??????)poduszki mam nowe.I teraz pytanko;Czy moze sie okazac ze ten amortyzator jest za krótki i np kola nie zaczna mi sie odrywac od nawierzchni na nierownosciach????????Czy przy twardym zawieszeniu stosuje sie jakies inne poduszki amora??????????Prosze o pomoc ,pozdrawiam
witam, jeżeli chodzi o twoje amorki to powiem tyle nie może być za krótki aczkolwiek skrócona praca amort może dać ten efekt ze na dołach lub dużych nierównościach-wręcz hopkach koło nie będzie wyłapywało ich tak jak seria ale tym sie rożni sport od serii .
Ja osobiście myślę ze najlepszym rozwiązaniem do -40 jest kupić dobre gazowe amorki i tyle!
POZDRAWIAM!!
Ja osobiście myślę ze najlepszym rozwiązaniem do -40 jest kupić dobre gazowe amorki i tyle!
POZDRAWIAM!!
-
darek i jadzka
- Mały gagatek

Co do poduszek to powiem tyle jezeli masz kupione dobrej firmy to bez problemu możesz jeździć i cieszyć się z walorów jezdnych
natomiast jeżeli masz jakieś zamienniki za 29zł to z biegiem czasu pojawi się stukot przy hamowaniu i ruszaniu... jeżeli wszystko dobrze poskręcałeś to niemasz się czego obawiać poduszki będą się ruszały bo muszą pracować!
pozdr.