Witam.
0statnio występuje u mnie następujący problem:
Bardzo często jak zwalniam, ewentualnie redukuję biegi lub występują wstrząsy na dziurach to gaśnie mi na chwilę radio lub włączają się samorzutnie inne funkcje.
Samo w sobie nie stanowi to wiekszego problemu ale z reguły jednocześnie z zakłuceniami radia występują problemy silnikiem: traci siłę, zaczyna sie mulic i wydaje mi się że pali tez trochę więcej.
I tu następuje moje pytanie; czy instalacja radiowa ma jakieś połączenie z instalacją wtryskową i tutaj może coś tracić połączenie?
A może to tylko brak masy lub jakieś zwarcie gdziekolwiek by nie wystąpiło tak działa na silnik.
Jeśli wtrysk i radio są jakoś połączone np. pod wspólnym bezpiecznikiem lub przekaznikiem to jak mogę zdiagnozować gdzie występuje problem i co to w ogóle za problem?
Aha silnik to 1,8 AAM bez gazu, Variant.
Z góry dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam.
problemy ze stykami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Z masami to masz rację, muszę trochę poczytać schematów i dokładnie sprawdzić gdzie są połączenia związane z radiem i wtryskiem. Zresztą ostatnio miałem z wtryskiem trochę problemów i zresztą od czasu do czasu występują jakieś problemy więc może to to.
Dzięki za pomoc.
A Ty Dziejo widzę ze też masz taki sam silnik znaczy AAM, miałeś kiedyś problemy z wtryskiem typu mulenie, brak siły, potrafi tez czasami zgasnąć na wolnych i bez znaczenia czy zimny czy po długiej jezdzie.
Wymieniłem sporo żeczy i jest duża poprawa ale wciąż coś mu dolega:(
Dzięki za pomoc.
A Ty Dziejo widzę ze też masz taki sam silnik znaczy AAM, miałeś kiedyś problemy z wtryskiem typu mulenie, brak siły, potrafi tez czasami zgasnąć na wolnych i bez znaczenia czy zimny czy po długiej jezdzie.
Wymieniłem sporo żeczy i jest duża poprawa ale wciąż coś mu dolega:(
Tu się zgodzę ze jak się nagle doda gazu to na przyspieszenie trzeba chwilę poczekać:) i że to standard dla AAM:).
Ale u mnie zauważam ze raz jest z tym lepiej a raz gorzej i na pewno coś jest nie tak bo wczoraj znow zgasł mi na skrzyżowaniu i to właśnie jak występowało takie bardzo silne mulenie ze prawie w ogóle nie dalo sie jechac nawet na trójce i to na 100% siada elektryka bo jak się na chwile zatrzymałem i znów włączyłem silnik to wszystko było idealnie. Podejżewam więć jakieś zwarccie bo wtrysk juz byl kompleksowo przebadany. Tylko najgożej, że takie zwarcie lub niełączenie do masy trudno znależć:)
Ale u mnie zauważam ze raz jest z tym lepiej a raz gorzej i na pewno coś jest nie tak bo wczoraj znow zgasł mi na skrzyżowaniu i to właśnie jak występowało takie bardzo silne mulenie ze prawie w ogóle nie dalo sie jechac nawet na trójce i to na 100% siada elektryka bo jak się na chwile zatrzymałem i znów włączyłem silnik to wszystko było idealnie. Podejżewam więć jakieś zwarccie bo wtrysk juz byl kompleksowo przebadany. Tylko najgożej, że takie zwarcie lub niełączenie do masy trudno znależć:)