jak zbudować własnoręcznie interfejs OBD2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak zbudować własnoręcznie interfejs OBD2
jak wyżej w opisie szukam schematu do budowy fejsa na OBD2 może ktoś z was robił coś takiego? albo bym prosił o jakiś link
z góry dzieki
z góry dzieki
sprzedam liczniki od seata bez szyny CAN
diagnoza vag
diagnoza vag
ja robiłem z tego schematu i działa bardzo dobrze może jest trudniejszy w wykonaniu niż układy wykonane na max-ie 232 ale za to jest bezpieczniejszy na uszkodzenia i dodatkową jego zaletą jest to że komunikuje się z obydwoma szynami danych K i L a nie jak max tylko z linią K
te trzy główne elementy to transoptory ponieważ nie mogłem dostać tych ze schematu kupiłem PC 123 sharp-a
tu masz jeszcze schemat oparty na max-ie choć u mnie nie chciał działac nie wiem czemu
te trzy główne elementy to transoptory ponieważ nie mogłem dostać tych ze schematu kupiłem PC 123 sharp-a
tu masz jeszcze schemat oparty na max-ie choć u mnie nie chciał działac nie wiem czemu
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
ja używam do tego vag com 311-2 działa idealnie
jeśli ktoś chce mogę zrobić dokładniejsze zdjęcia z obydwu stron płytki
jeśli ktoś chce mogę zrobić dokładniejsze zdjęcia z obydwu stron płytki
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
-
- Użytkownik
Ja bym interfju na maxi232 nawet sie nie dotykal, tak jak AD6 wspomnial, latwo cos uszkodzic.Interefsjy budowane na transoptorach maja zabezpieczenie przed takimi uszkodzeniami
Pytanko do AD6: ile wyniosl Cie ten intrefejsik, bo wlasnie zastanawiam sie czy kupowac czy samemu sobie zklecik,czy sie oplaca?
Pytanko do AD6: ile wyniosl Cie ten intrefejsik, bo wlasnie zastanawiam sie czy kupowac czy samemu sobie zklecik,czy sie oplaca?
manieczek111 dokładnie nie pamiętam było to już z parę miesięcy wstecz ale coś koło 15-20zł max z uniwersalną płytką także nie tak strasznie najdroższe są transoptory bo reszta to groszowe sprawy
weed1982 wedle życzenia
weed1982 wedle życzenia
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Panowie nie wiem,czy jest sens samemu takie fejs zrobić,jak można za niewiele drożej kupić(nie tracąc przy tym czasu i nerwów).
Na allegro idzie kupić niedrogo:
http://moto.allegro.pl/item170793628_in ... ocja_.html
może i masz rację ale to uczucie przy diagnozawaniu auta interfejsem skonstruowanym własnoręcznie bezcenne dla niektórych tylko to się liczyLUSKA pisze:Panowie nie wiem,czy jest sens samemu takie fejs zrobić,jak można za niewiele drożej kupić(nie tracąc przy tym czasu i nerwów).
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik