Problemy z MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak masz springi -50 i orginalne amorki to nie dziwie się że ci dobijają do końca hehe
w Białystoku macie jakies autostrady? bo mnie to aż ciarki przechodzą jak jeżdże po Olsztynskich drogach
Możesz wrzucić jakieś fotki jak autko wygląda przy springach -50?
Myslałem o obniżeniu zawieszenia ale jak urwałem osłone pod silnikiem to się rozmyśliłem, teraz jeddynie moge wstawić coś twardszego ale nie konieczni niższego :/
w Białystoku macie jakies autostrady? bo mnie to aż ciarki przechodzą jak jeżdże po Olsztynskich drogach
Możesz wrzucić jakieś fotki jak autko wygląda przy springach -50?
Myslałem o obniżeniu zawieszenia ale jak urwałem osłone pod silnikiem to się rozmyśliłem, teraz jeddynie moge wstawić coś twardszego ale nie konieczni niższego :/
Ja urzeduje na codzien w warszawie wiec jest troche lepiej, mam przyzwyczajenia po poprzednim aucie i maksymalnie skreconym gwincie
Mam zamiar wstawic twardsze amorki, bo te z kitu eibacha juz chyba niebardzo sobie radza
Co do zdjec, jak dorwe cyfrowke to postaram sie zrobic zdjecia.
A co do obnizenia, to zdeczka mi sie ostatnio podniosl przod gdyz w bagazniku zagoscila gazownia Ale motorwki nie ma, teraz jest prawie rowno
Mam zamiar wstawic twardsze amorki, bo te z kitu eibacha juz chyba niebardzo sobie radza
Co do zdjec, jak dorwe cyfrowke to postaram sie zrobic zdjecia.
A co do obnizenia, to zdeczka mi sie ostatnio podniosl przod gdyz w bagazniku zagoscila gazownia Ale motorwki nie ma, teraz jest prawie rowno
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
no pewnie że w białymstoku są autostrady a raczej tory wyścigowe, gładkie szerokie i pełne szykan w postaci dziur i zapadnietych studzienek. jedyna rada - jeździć na pamięć. ja także myślalem o obniżeniu ale jak zobaczyłem jak wyglądają ulice po zimie to sie rozmyśliłem.
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn
- Much77
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wlasnie kolega sie na mkIV napala
dam mu ten temat niech poczyta i przemysli
pzdr
dam mu ten temat niech poczyta i przemysli
pzdr
Co to za golf tak wsciekle szoł?????
mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;
mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;
- 1986bartek
- Użytkownik
- Kontakt:
1.9 TDI 115km
rok produkcji 2001
przebieg 98tys.
Przejechalem nim 35tys. i wiekszych problemów niw bylo. Wymienilem pare cześci ale to normalne że coś zawsze sie zepsuje.
Najwiekszym problemem są skrzypiące plastiki, zwlasza z tylu. W wersji 3D te plastiki mnie dobijają zwlaszcza jak ktoś sie o nie oprze.
Nie zmienia to wszystko faku że MK4 jest poprostu mega dobry
rok produkcji 2001
przebieg 98tys.
Przejechalem nim 35tys. i wiekszych problemów niw bylo. Wymienilem pare cześci ale to normalne że coś zawsze sie zepsuje.
Najwiekszym problemem są skrzypiące plastiki, zwlasza z tylu. W wersji 3D te plastiki mnie dobijają zwlaszcza jak ktoś sie o nie oprze.
Nie zmienia to wszystko faku że MK4 jest poprostu mega dobry
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
Silnik: 1.6 SR
Rok produkcji: 1999
Przebieg: ~ 105000
Krajowy
Mam go od ponad roku.
Usterki:
- Czyszczenie i adaptacja przepustnicy
- Ugnity kabelek od lambdy
i to wszystko
Eksploatacja:
- Standard, czyli oleje, filtry, rozrząd.
- Wkurzające troche te gumy na plastikach bo szpecą
- Nie bierze oleju
- Spalanie do 10l/100 przy ostrzejszej jeździe przy spokojnej min 8l
- Przez okres ponad roku spaliła się tylko 1 żarówka
Inne:
Zawieszenie -30 i jest idealnie. Ani za nisko ani za wysoko (przynajmniej jak dla mnie) W środku w miare cicho, nic nie skrzypi, chyba że na większych wybojach. Przy wyższych prędkościach wiatr troche świszczy.
Super układ kierowniczy. Żadnym autkiem mi sie tak fajnie nie jeździ. Hamulce też świetne.
Rok produkcji: 1999
Przebieg: ~ 105000
Krajowy
Mam go od ponad roku.
Usterki:
- Czyszczenie i adaptacja przepustnicy
- Ugnity kabelek od lambdy
i to wszystko
Eksploatacja:
- Standard, czyli oleje, filtry, rozrząd.
- Wkurzające troche te gumy na plastikach bo szpecą
- Nie bierze oleju
- Spalanie do 10l/100 przy ostrzejszej jeździe przy spokojnej min 8l
- Przez okres ponad roku spaliła się tylko 1 żarówka
Inne:
Zawieszenie -30 i jest idealnie. Ani za nisko ani za wysoko (przynajmniej jak dla mnie) W środku w miare cicho, nic nie skrzypi, chyba że na większych wybojach. Przy wyższych prędkościach wiatr troche świszczy.
Super układ kierowniczy. Żadnym autkiem mi sie tak fajnie nie jeździ. Hamulce też świetne.
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
1.9 tdi ALH '99 od roku w kraju 150 kkm z czego "moje" 30
1.Wycierające się plastiki we wnętrzu
2.Skrzypiące gumy stabilizatora - czekają na wymianę
3.Trzeszczące drzwi pasażera jak jest sucho (zużyłem już tubkę smaru i nic nie dało)
4.Ukręcona rurka w tylnym spryskiwaczu (płyn cieknie do klapy)- naprawione własnoręcznie
5.Zardzewiałe mikrostyki w klapie bagążnika - naprawione własnoręcznie
6.Skrzypiące fotele - naprawione własnoręcznie
7.Turbina przeładowuje ciśnienie - i to mnie bardzo martwi
1.Wycierające się plastiki we wnętrzu
2.Skrzypiące gumy stabilizatora - czekają na wymianę
3.Trzeszczące drzwi pasażera jak jest sucho (zużyłem już tubkę smaru i nic nie dało)
4.Ukręcona rurka w tylnym spryskiwaczu (płyn cieknie do klapy)- naprawione własnoręcznie
5.Zardzewiałe mikrostyki w klapie bagążnika - naprawione własnoręcznie
6.Skrzypiące fotele - naprawione własnoręcznie
7.Turbina przeładowuje ciśnienie - i to mnie bardzo martwi
mam z '02 roku oryginalne 150 KM (ARL), 90 tysi przebiegu,sam nastukałem 50 tysi i nic sie nie dzieje, nie wiem że mam samochód, narzekacie na niskie zawieszenie..ja mam oryginalnie obniżony, na szczęście jest utwardzone więc nigdy niczym nie przyłożyłem , nawet osłone mam całą, nie licze ocierek przy krawężniku jak zapomne
- Czarna1979
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
napiszę i tu ... ... jak skręcam kierownicą to tak jakby coś skrzypi, albo bardziej trzeszczy, nie wiem jak to określić, i dzieję się to coraz częściej i głośniej, co to może być? jak krece kierwonica to trzeszczy, na prostej cisza, na postoju bardziej trzeszczy, a podczas jazdy mniej, ale jednak :/ i nasila sie z czestotliwością krecenia kierownicy :/ dodam że płyn do wspomagania sprawdziłam i jest max - macie pomysł na to co to może byc?
:satan: Czarna ... Czarrrny charrrakter przepełniony jadem ...
było 1,6 SR, jest 1,3 CDTI
http://kczerna.digart.pl/ (Czaken)
było 1,6 SR, jest 1,3 CDTI
http://kczerna.digart.pl/ (Czaken)