Jak dziala i jak zamontowac tempomat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak dziala i jak zamontowac tempomat
Ktos moze ma informacje jak to dziala
Jak to sie je i z czym to sie je
Jak jest podlaczone w MK3 z silnikiem TDI
Co jest potrzebne do zamontowanie tego ustrojstwa
Pozdrawiam
Jak to sie je i z czym to sie je
Jak jest podlaczone w MK3 z silnikiem TDI
Co jest potrzebne do zamontowanie tego ustrojstwa
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2007 12:59 przez snou, łącznie zmieniany 1 raz.
2x2=4 Zawsze.
Możliwe, tylko kłopotliwe. TDI jak na tamte czasy był silnikiem strasznie naszpikowanym elektroniką. To jego zaleta i jednocześnie wada - jak coś się sperdzieli to bez VAGa ani rusz .
W tdi ECU steruje silnikiem, nie ma linki gazu, tylko potencjometr. Wystarczy uaktywnić opcję tempomatu w kompie i po zawodach. W silnikach benzynowych gaz jest na lince - oprócz manetki potrzeba jeszcze regulatora obrotów, pompy ciśnieniowej i instalacji sterującej pedałem gazu, kilku wiązek elektrycznych i sporo grzebania w aucie, żeby to wszystko zamontować - efekt nie warty tej roboty.
W tdi ECU steruje silnikiem, nie ma linki gazu, tylko potencjometr. Wystarczy uaktywnić opcję tempomatu w kompie i po zawodach. W silnikach benzynowych gaz jest na lince - oprócz manetki potrzeba jeszcze regulatora obrotów, pompy ciśnieniowej i instalacji sterującej pedałem gazu, kilku wiązek elektrycznych i sporo grzebania w aucie, żeby to wszystko zamontować - efekt nie warty tej roboty.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
W benzynce to juz wysza technika potrzebne jest cos takiego jak napinacz do linki czy cos takiego duzo w sumie roboty ale do zrobienia
Przelacznik do TDI w niemczech z tego co sie zorientowalem kosztuje jakies 68 euro czy cos takiego ale nie wiem jak to w bezynce
Widzialem tylko schemat tego
EWENTUALNIE KTOS MA DO SPRZEDNIA TEMPOMACIK DO TDI ?? W ROZSADNEJ CENIE ?
Przelacznik do TDI w niemczech z tego co sie zorientowalem kosztuje jakies 68 euro czy cos takiego ale nie wiem jak to w bezynce
Widzialem tylko schemat tego
EWENTUALNIE KTOS MA DO SPRZEDNIA TEMPOMACIK DO TDI ?? W ROZSADNEJ CENIE ?
2x2=4 Zawsze.
no teraz wszystko jasne. Myslalem ze moze w TDI nie ma linki ale wydawalo mi sie to malo prawdopodobne biorac pod uwage wiek golfa 3.Corvax pisze:Możliwe, tylko kłopotliwe. TDI jak na tamte czasy był silnikiem strasznie naszpikowanym elektroniką. To jego zaleta i jednocześnie wada - jak coś się sperdzieli to bez VAGa ani rusz .
Dzieki za info
ku_bi to chyba nie zależy od silnika - są po prostu 2 systemy - elektroniczny i mechaniczny - taki jak na zrzucie z Edka. Do benzyny w MK3 idzie ten drugi.ku_bi pisze:a może napiszesz coś więcej Corvax jak to będzie przy silniku adyCorvax pisze:W benzyniaku to nawet nie myśl żeby założyc
Pozdor