zna ktoś ten olej?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zna ktoś ten olej?
witam i jak w temacie, byłem dziś w sklepie bo wymiana oleju się zbliża i sprzedawca zaproponował mi taki oto olej (jak twierdzi jedyny nie rozlewany jeszcze u nas,podobno z niemiec) o nazwie- GENUINE z firmy GM.(chyba to znaczy że to General Motors?),takie ma oznaczenia ACEA A3 B3 ,API SL/CF ,dostępny w trzech rodzajach synt.,połsynt., i minerał. twierdził że dużo mu tego schodzi i że pytają ludziska o ten olej
jaka jest wasza opinia??? aha... za połsyntetyk 10W40, 5L cena 60 zł
co o tym sądzicie,warto???
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: zna ktoś ten olej?
to jest poprostu olej rozlany dla opla....i nic wiecej....Mysle ze to jest jakies badziewie (nawet nie org, oplowskie) bo cos cena dziwna conajmniej jest... Wez lepiej jakiegos Mobila,Castrola lub Elfapawel3 pisze:witam i jak w temacie, byłem dziś w sklepie bo wymiana oleju się zbliża i sprzedawca zaproponował mi taki oto olej (jak twierdzi jedyny nie rozlewany jeszcze u nas,podobno z niemiec) o nazwie- GENUINE z firmy GM.(chyba to znaczy że to General Motors?),takie ma oznaczenia ACEA A3 B3 ,API SL/CF ,dostępny w trzech rodzajach synt.,połsynt., i minerał. twierdził że dużo mu tego schodzi i że pytają ludziska o ten olej
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wiesz wedlug mnie cena idzie razem z jakoscia...nie da sie w dzisiajszych czasach zrobic czegos super za mala kase...tak samo jest z olejami..porzadne wiecej kosztuja i koniec tematu Jak jezdzisz na Elfie(polsyntetyku czy mineralnym ) to zalej taki sam..lub innej renomowanej marki pamietaja o tym by byl tej samej klasy(jak polsyntetyk to lej polsynetyk) Aha i nie ma czegos takiego jak olej specjalnie do lpg czy ON to jest marketingowa sciema.Olej z jednej "beczki" jest lany pod paroma markami i np.polsyntetyk 10W/40 jest potem sprzedawany jako BP,Veedol Plus,Castrol GXL- w Polsce castrol Magnatec ,i rowniez jako olej do tylko diesla czyli castrol GTD nie moge z ludzi ktorzy sie na to nabieraja i wierza ze to sa specjalne oleje do dieslapawel3 pisze:MZiobro, no właśnie ta cena mnie coś dziwi....,jakby to był dobry olej to by chyba tak mało nie kosztował,chyba że postawili na ilość z myślą ze dużo będzie schodzić to i dużo zarobią na tym, ja jeżdże na elfie póki co i jest ok.,
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 15:49 przez MZiobro, łącznie zmieniany 1 raz.
MZiobro, tak o tym już gdzieś słyszałem zę tak się robi, ale tylko w naszym kraju tak można trafić że zamiast np. pólsyntetyka to leją np. mineralny do butelek, o tym też słyszałem że tak się robi. czyli tak naprawdę nie wiemy na czym jeździmy, biorąc pod uwagę to że rozlewają prawie wszystko u nas...
tu masz podobny topik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=86887
ja polecam lejemy go w rodzinie do kilku aut i bez najmniejszych kłopotów
nie ma co urabiac teorii jak ma klasę SL/CF to spełnia wyższe normy niż np. Lotos, ja osobiści z droższych to kupowałbym tylko Shell'a 10W40
[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 23:36 ]
nie ma co urabiac teorii jak ma klasę SL/CF to spełnia wyższe normy niż np. Lotos, ja osobiści z droższych to kupowałbym tylko Shell'a 10W40
[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 23:36 ]
I to gwarantuje że jest dobry, tak ? moim zdaniem równie dobrze prawdziwa może byc teoria że markowe oleje sprzedawane w Polsce robi po prostu rafineria gdańska czy jakakolwiek inna u nas w kraju ... dlatego uważam że nie ma co przepłacac, a pod względem ceny i właściwości (mowię z własnego doświaczenia) ten olej Opla jest OK.MZiobro pisze:a u nas to wszystko mozliwe....cale szczescie ze ja mam dostep do oleju prosto z rafinerii i na bank wiem co biore Kup olej Veedol....u nas nie znana marka ale mozesz byc pewien ze tego nie rozlew sie w polsce a olej jest produkcji BP!!pawel3 pisze:MZiobro, tak o tym już gdzieś słyszałem zę tak się robi, ale tylko w naszym kraju tak można trafić że zamiast np. pólsyntetyka to leją np. mineralny do butelek, o tym też słyszałem że tak się robi. czyli tak naprawdę nie wiemy na czym jeździmy, biorąc pod uwagę to że rozlewają prawie wszystko u nas...
Ostatnio zmieniony pt mar 02, 2007 00:42 przez ppoll27, łącznie zmieniany 1 raz.
TDPower
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ppoll27 pisze:tu masz podobny topik
[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 23:36 ]I to gwarantuje że jest dobry, tak ?MZiobro pisze:a u nas to wszystko mozliwe....cale szczescie ze ja mam dostep do oleju prosto z rafinerii i na bank wiem co biore Kup olej Veedol....u nas nie znana marka ale mozesz byc pewien ze tego nie rozlew sie w polsce a olej jest produkcji BP!!pawel3 pisze:MZiobro, tak o tym już gdzieś słyszałem zę tak się robi, ale tylko w naszym kraju tak można trafić że zamiast np. pólsyntetyka to leją np. mineralny do butelek, o tym też słyszałem że tak się robi. czyli tak naprawdę nie wiemy na czym jeździmy, biorąc pod uwagę to że rozlewają prawie wszystko u nas...
Gwarantuje ze jest napewno taki jak pisze na opakowaniu a ja moge zagwarantowac ze jest bardzio dobry.
- cyra
- Mały gagatek
- Kontakt:
używam tego oleju i nie widze różnicy pomiedzy nim, a mobilem s, ktory lalem do tej pory, oczywiscie oprocz roznicy w cenie
Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2007 10:26 przez cyra, łącznie zmieniany 1 raz.