dziwne objawy- ciezko pali i zaraz gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwne objawy- ciezko pali i zaraz gasnie
Witam mam taki problem... Nieraz jak probuje odpalic golfilka i to bez roznicy czy dopiero jezdzilem czy stal przez noc to ciezko kreci tzn dlugo musze krecic az odpali ale jak odpali to zaraz gasnie, wylada to mniej wiecej tak ze jak juz zaskoczy i odpali to wskazowka od obrotosciomierza skoczy na 2000 obrotow i spada czy li gasie i dopiero za 2 lub 3 razem normalnie odpali i jest ok. Ale nie zawsze sie tak dzieje nie raz normalnie czy postoi przez noc czy pojezdrze nim troche to nirmalnie kreci i odpala... zalezy od dnia
o co tu chodzi sinik 1.8 90km.
byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...
sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...
sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391
jedna sprawa to układ zapłonowy - w mk3 podatny na usterki i wilgoc, a druga to praca pompy paliwa.
sprawdzic:
> przebicia na kablach, palec, kopułka - dokładnie obejrzec i wyczyścic/wysuszyc
> obejrzec cewkę czy nie ma ukruszeń, pęknięc itp.
> sprawdzic czujnik hall'a
> sprawdzic stan świec (ewentualnie wymienic jeśli są bardzo stare) i czy jest iskra na każdej
> sprawdzic czy przypadkiem pompa paliwa nie przestaje podawac paliwa - tu powodem mogą byc:
- przekaźnik pompy
- zaprany filtr (jeśli filtr jest od nowości to wypadałoby zmienic)
- padająca pompa
powodzenia
sprawdzic:
> przebicia na kablach, palec, kopułka - dokładnie obejrzec i wyczyścic/wysuszyc
> obejrzec cewkę czy nie ma ukruszeń, pęknięc itp.
> sprawdzic czujnik hall'a
> sprawdzic stan świec (ewentualnie wymienic jeśli są bardzo stare) i czy jest iskra na każdej
> sprawdzic czy przypadkiem pompa paliwa nie przestaje podawac paliwa - tu powodem mogą byc:
- przekaźnik pompy
- zaprany filtr (jeśli filtr jest od nowości to wypadałoby zmienic)
- padająca pompa
powodzenia
TDPower