Olej w skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w skrzyni
Chciałbym dolać odrobinę oleju do skrzyni begów. Słyszałem, że do tego wykręca się linkę od prędkościomierza i tamtędy się wlewa. Tylko nigdzie jej nie widzę. Czy ktoś wie jak to się robi? Golf 3 silnik 1.8 (ADZ)
Jakieś 30 tys. km, temu skrzynia pracowała niezwykle precyzyjnie, jak szwajcarski zegarek. Teraz (ma już 240 tys. km.) zdarza się, że niektóre biegi nie chcą wchodzić (np. 1-szy). Trzeba puścić lewarek i spróbować jeszcze raz, wtedy wejdzie. Czy to normalne?
Jakieś 30 tys. km, temu skrzynia pracowała niezwykle precyzyjnie, jak szwajcarski zegarek. Teraz (ma już 240 tys. km.) zdarza się, że niektóre biegi nie chcą wchodzić (np. 1-szy). Trzeba puścić lewarek i spróbować jeszcze raz, wtedy wejdzie. Czy to normalne?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Re: Olej w skrzyni
Bardzo ciekawe, bo nawet nie wiedziałem, że takowy istniene... A możesz mnie naprowadzić gdzie go znajdę? Z góry dzięki.Szosownik pisze: bardzo ciekawe ja nigdy tak nie dolewałem tylko tym otworem co się sprawdza stan
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Re: Olej w skrzyni
To jeszcze druga część mojego postu:
Jakieś 30 tys. km, temu skrzynia pracowała niezwykle precyzyjnie, jak szwajcarski zegarek. Teraz (ma już 240 tys. km.) zdarza się, że niektóre biegi nie chcą wchodzić (np. 1-szy). Trzeba puścić lewarek i spróbować jeszcze raz, wtedy wejdzie.
Czy to normalne? Czy się coś popierdzieliło i trzeba zbierać na skrzynię?
Jakieś 30 tys. km, temu skrzynia pracowała niezwykle precyzyjnie, jak szwajcarski zegarek. Teraz (ma już 240 tys. km.) zdarza się, że niektóre biegi nie chcą wchodzić (np. 1-szy). Trzeba puścić lewarek i spróbować jeszcze raz, wtedy wejdzie.
Czy to normalne? Czy się coś popierdzieliło i trzeba zbierać na skrzynię?