Problem z odpalaniem po regulacji inst gazowej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem z odpalaniem po regulacji inst gazowej

Post autor: chosen » wt lut 27, 2007 21:06

Witam, a więc ostatnio mialem regulowany gaz i chyba tez mi cos z benzyną modzili magicy (od 7 boleści) teraz wszytsko sam robie przy samochodzie :green_fuck:
Powiem tak, jak bylo Wczesniej wszytsko dobrze to i na benzynie, i na gazie, przy cieplym silniku, odpala po przekreceniu kluczka po jakiejs 0,5 s, czasami nie zdazylem dorbze przytrzymac:D i sie bardzo cieszylem, na zimno na benzynce tez odrazu szałach, nawet jak aku był słaby, to ledwie co zakręci, i załapie odrazu:]
A teraz chodzi o to, ze jak zimny, na benzynce tez odrazu szałachnie, Ale jak ciepły, to czy na gazie czy na benzynce, zawsze musze dodać lekko gazu i odpala po jakis 2s trzymania kluczyka. Wiem ze to niektórych zirytuje ze to błahostka itd, ale ja lubie miec wszytsko tak jak trzeba :)
Wiec moje pytanie, co i jak wyregulwoac, zeby na cieplym palil bez trzymania gazu, i odrazu po przekreceniu tak jak wczesniej ...
Obroty na cieplym i na zimny utrzymuje stabilnie, sam ustawialem, w okolicach 900-950 obr/min. A co moge dodać to to że niemam krokowca, tylko "śrubą" na wężyku reguluje od benzyny. Czy mogli byście mi pomóc ?? Auto: golf II GTI 8V silnik PF 1991r.
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2007 14:18 przez chosen, łącznie zmieniany 1 raz.

Moje mk2 g60
viewtopic.php?f=87&t=402388" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mtworus » śr lut 28, 2007 00:09

czujnik temperatury sprawdź

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z