Problem z odpowietrzeniem zbiornika paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Problem z odpowietrzeniem zbiornika paliwa
Witam! Mam problem z odpowietrzeniem zbiornika paliwa. Wcześniej już pisałem o tym, ale zasugerowano mi, żeby przedmuchać odpowietrznik przy wlewie. Okazuje się to niemożliwe. Problem coraz bardziej się nasila. Chciałem dzisiaj zatankować 20 litrów, niestety moja cierpliwość skończyła się po 10 litrach. Nawet nie chcę pisać ile to trwało, w każdym razie nawet przy minimalnym naciśnięciu pistoltu cały czas odbija. Czy waszym zdaniem wpływa to na pracę silnika? Moim skromnym zdaniem tak, bo od tego czasu kiedy się to dzieje występuję pewne niepokojące objawy. Największa prośba do was polega na tym, zebyście wytłumaczyli mi, co zrobić, żeby oczyścić przewód odpowietrzający bez wyciągania zbiornika. Którymi przewodami się zająć. Może ktoś miał już taki problem? Bardzo proszę o pomoc bo cholera mnie bierze. Oczywiście za cenne rady daje punkty. Pozdro
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy

- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Właśnie. Miałem taki przypadek w Seacie, pojawiał się taki odgłos zasysania powietrza przy odkręcaniu korka ale próba dmuchania pistoletem w różne dziwne otwory przy wlewie nic nie pomagała. Opuściłem zbiornik na opaskach, po wężykach doszedłem który to, zdjąłem, przedmuchałem i problem zniknął.pioan1 pisze:Da się bez ściągania , tylko opaski zbiornika odkręć
The quieter you become, the more you are able to hear...