Skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów
Witam, dzis zrobiłem lipe na max-a. Problem dotyczy skrzyni przekładniowej 085. Przez pomyłke odkreciłem srube z przodu skrzyni, okazało sie ze jest to sruba widelek biegu wstecznego. Za pózno sie zorientowałem i teraz nie za bardzo moge ja włozyc, znaczy sie nie moge nia odpowiednio nacelowac.
I teraz pytanie co w takiej sytuacji nalezało by zrobic, demontowac cała skrzynie i składac od nowa ? czy istnieje lepszy i latwiejszy sposób ??
I teraz pytanie co w takiej sytuacji nalezało by zrobic, demontowac cała skrzynie i składac od nowa ? czy istnieje lepszy i latwiejszy sposób ??
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jakis srubokret albo drut i staraj sie nacelowac otwor widelek na dziurke w skrzyni, jesli nei da rady mozesz jush zaarezykowac sprobowac wrzucic wsteczny delikatnie caly czas starajac sie znalesc gwint
jesli nei da rady to neistety skrzynia do demontazu i rozbiorki
jesli nei da rady to neistety skrzynia do demontazu i rozbiorki
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]
witam, udało sie wkrecic srube we wlasciwe miejsce. Srubokręcikiem natrafilem na otwór, następnie odkreciłem czujnik ( chyba cofania) co jest obok wlozyłem kawałek druta i udalo mi sie przytrzymac. Tak ze udało sie wszystko bez wyciagania i rozkładania skrzyni.
Teraz mam tylko problem z odkreceniem korka wlewu oleju, ale jutro do sklepu po porządny klucz imbusowy 17 mm i będzie cacy. . Dziekuje za pomoc.
Teraz mam tylko problem z odkreceniem korka wlewu oleju, ale jutro do sklepu po porządny klucz imbusowy 17 mm i będzie cacy. . Dziekuje za pomoc.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Tam nie mozna tak mocno dopierdzielać bo gwint jest w aluminium , aby nie narobić sobie kłopotów, chodzi tylko o szczelność.smox pisze:taaa własnie spawarki brak, próbowałem już sklepać śrube, ale skubany korek mocno siedzi, do tego za bardzo dojscia nie ma, jutro w pracy sobie zaspawam taka śrubę. Dziękuje za pomoc.
Lepiej srubę posmarować uszczelniaczem a przykręcic lzej.
Pozdr.