1100 km z uszkodzonym łożyskiem i osłabioną kompresja ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

TuszU

1100 km z uszkodzonym łożyskiem i osłabioną kompresja ???

Post autor: TuszU » pn mar 28, 2005 11:46

Mam do zrobienia 1100km Golfem 1,8 1994 ,przebieg 200km Variant.
Samochód ma osłabiona kompreske jednego z cylindrów i łożysko przedniego koła nadajace sie do wymiany . Samochod jest jezdzacy jaknajbardziej.

Jak sadzicie dam rade dojechac do POlski?

Krystek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Krystek » pn mar 28, 2005 22:46

Moim zdanie spokojnie tylko nie szarzuj hee

skiba27

Post autor: skiba27 » pn mar 28, 2005 23:13

Jeżeli jeździ to napewno dojedzie bo gofry to twardziel.

TuszU

Post autor: TuszU » wt mar 29, 2005 08:51

To co nie wiecej niz 100 km/h na blacie?

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » wt mar 29, 2005 09:03

Jedż spokojnie to okrążysz ziemie jeszcze tym autem, tylko łożysko wyje więc może cie w końcu głowa boleć, ale w polsce kupisz sobie łożysko za około (przód)75 zł i sam sobie zrobisz, tył około 30 zł. A co do silnika to musisz chyba go oddać do mechanika co? Powodzenia :food:

TuszU

Post autor: TuszU » wt mar 29, 2005 09:52

Łożysko juz kupiłem - przód za 45zł w razie czego jakby coś na trasie się przydarzyło i potrzebna by była fachowa pomoc to łozysko juz mam ;-). Ale z samodzielnym montażem to chyba nie jest tak łaps. Trzeba chyba mieć jakieś specjalne narzędzia. Wymienialiście łożysko sami?

Awatar użytkownika
Bezy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Bezy » wt mar 29, 2005 18:16

TuszU pisze:Łożysko juz kupiłem - przód za 45zł w razie czego jakby coś na trasie się przydarzyło i potrzebna by była fachowa pomoc to łozysko juz mam ;-). Ale z samodzielnym montażem to chyba nie jest tak łaps. Trzeba chyba mieć jakieś specjalne narzędzia. Wymienialiście łożysko sami?
Radziłbym jednak jechać do mechanika, albo zrobic to przy pomocy kogoś kto wczesniej juz wymieniał. Wymiania łozysk to nie jest " hop -siup i czapka śliwek"...

Zmarła matka abonenta radiowego....

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » wt mar 29, 2005 21:37

Ja jestem po technikum samochodowym wiec może dla mnie to pestka a dla piekarza to trudne, ale sam tez to zrobisz pod warunkiem że masz troche rozumu i cierpliwości, delikatność też się sprzyda. Sam wymieniałem 4 łożyska w mk III z ABS i wszystko działa ok!!!!!!!! TYLKO w tylnych kołach nie można mocno dociągać łożyska musi mieć trochę luzy bo zaraz je pieron weżmie. Jak by co to ci mailowo pomoge chyba ze jestes ze Śląska to ci w praktyce pomoge.

TuszU

Post autor: TuszU » śr mar 30, 2005 14:48

jestem z Sosnowca, a TY Mariusz?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”