pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
pompa paliwa
mam do was takie pytanko czym objawia sie uszkodzenie pompy paliwa
dodam ze silnik zle pracuje na zimno(telepie go bardzo) a jak depne gaz (od 1000 obr)to cos piszczy z tylu samochodu na cieplo silnik pracuje ok ale tez czasem slychac piszczenie
ile i jakie pompy sa w mk 2 GT RP auto z 10.1989 bo chyba jedna jest w zbiorniku a druga na zewnatrz kolo tylnej belki (moze sie myle nie wiem )
dodam ze silnik zle pracuje na zimno(telepie go bardzo) a jak depne gaz (od 1000 obr)to cos piszczy z tylu samochodu na cieplo silnik pracuje ok ale tez czasem slychac piszczenie
ile i jakie pompy sa w mk 2 GT RP auto z 10.1989 bo chyba jedna jest w zbiorniku a druga na zewnatrz kolo tylnej belki (moze sie myle nie wiem )
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

ppoll27 pisze:a zmieniałeś już filtr paliwa ? i w jakim stanie masz świece palec i kopułkę ?
Jedno i drugie się wzajemnie nie wyklucza.zajac pisze:dodam ze silnik zle pracuje na zimno(telepie go bardzo) a jak depne gaz (od 1000 obr)to cos piszczy z tylu samochodu na cieplo silnik pracuje ok ale tez czasem slychac piszczenie
Filtr paliwa wymieniony?
Przeczyść benzyną ekstrakcyjną przewody zaplonowe (jak są zasyfione to miewają przebicia-iskierki), looknij do kopułki, pooglądaj- a w razie potrzeby wymień świece. Ustaw zapłon. To te rze rzeczy powodują telepanie na zimnym. Jakby nic nie pomagalo to wymieniaj kable i świece.
Jeśli to faktycznie pompa piszczy to masz osobny problem...
Pozdrawiam.
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
swiece i kable odpadaja sa nowki i dobrych firm
filtra paliwa nie wymienialem jeszcze (szukalem problemu w podstawowych sprawach)
rozrzad i zaplon byly sprawdzane i troszke ciezko bylo ustawic zaplon tak zeby nie bylo czuc paliwa w spalinach na zimnym silniku (na cieplo analizator pokazuje ze jest norma)
ogolnie wszystkie elementy silnika sa nowe a sam silnik po kapitalce
i ewentualnie ktora z pomp mogla sie skonczyc bo sa dwie i nie mam troche pomyslu czy wewn czy zewn( nie wiem ktorej uszkodzenie unieruchamia auto)
filtra paliwa nie wymienialem jeszcze (szukalem problemu w podstawowych sprawach)
rozrzad i zaplon byly sprawdzane i troszke ciezko bylo ustawic zaplon tak zeby nie bylo czuc paliwa w spalinach na zimnym silniku (na cieplo analizator pokazuje ze jest norma)
ogolnie wszystkie elementy silnika sa nowe a sam silnik po kapitalce
i ewentualnie ktora z pomp mogla sie skonczyc bo sa dwie i nie mam troche pomyslu czy wewn czy zewn( nie wiem ktorej uszkodzenie unieruchamia auto)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Filtr paliwa jest podstawową sprawą, bardziej niż świece i kable... Zasyfiony może neiźle zamulić samochód, a kosztuje neiwiele. Od filtrów trzeba zaczynać...zajac pisze:filtra paliwa nie wymienialem jeszcze (szukalem problemu w podstawowych sprawach)
Jewśli słyszysz to z tyłu, to pompa w baku. Ale nie wiem, czy przypadkiem uszkodzenie każdej nie jest w stanie unieruchomić samochodu.
Na zimnym ma wzbogaconą mieszanke, idealnego spalania nie będzie...
Pozdrawiam.
filtr paliwa jak nic, jak zmienisz w pore to uratujesz (przynajmniej na jakiś czas) padającą pompę ... reset kompa niewiele da ... moim zdaniem w autku z komputerem zapłon ustawiany na "nosa" na zimnych obrotach to kpina ... analize spalin robi sie zawsze na ciepło, na zimno mieszanka powinna być wzbogacona, żeby się zagrzał i równo chodził ... 
TDPower