reset kompa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
reset kompa?
witam. w zwiazku z tym ze nie dziala wyszukiwarka zakladam nowy temat. mam problem z dawkami paliwa (tak mi sie wydaje). wczesniej autko wchodzilo na obroty bardzo szybko mialo kopa i w ogole bylo dobrze. lecz od kilku dni zwlaszcza przy odpalaniu czuc jest zapach paliwa i autko jest mulowate... na tyle mulowate ze zwykly mk3 CL mnie wzial na miescie
. gdzies na forum wczesniej przeczytalem ze czasami wytarcza reset kompa, tylko jak go zrobic?

- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Odłączasz akumulator na kilka minut.tomashi pisze:gdzies na forum wczesniej przeczytalem ze czasami wytarcza reset kompa, tylko jak go zrobic?
Oprócz tego jak już jest odłączony to dotknij na chwilę do siebie kable zdjęte z + i - żeby zlikwidować jakiekolwiek napięcie "zaległe" .
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak.jawel pisze:Po ponownym podłączeniu zapal auto i nie dodawaj gazu aż włączy się wentylator na chłodnicy
To też bardzo ważne - a zapomniałem o tym napisać
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Zapalaj samochód nie dotykając gazu i daj mu się zagrzać na wolnych obrotach do 90 stopni.
Znaczy w zasadzie jak jawel napisał do momentu aż włączy się wentylator.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
bo sterownik silnika zbiera w tym czasie dane z czujników i według nich się ustawia
jak smierdzi benzyną to znaczy że bena się niespala czyli brak iskry na którymś cylindrze (a wtedy będzie mulił)
a jak u ciebie z przewodami Wysokiego Napięcia ??tomashi pisze:od kilku dni zwlaszcza przy odpalaniu czuc jest zapach paliwa i autko jest mulowate
jak smierdzi benzyną to znaczy że bena się niespala czyli brak iskry na którymś cylindrze (a wtedy będzie mulił)
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
komputer od gazu sie nie zresetujetomashi pisze:jesli chodzi o iskre, to jest bez problemu... zrobie tak jak radzicie, tzn. odlacze aku i poczekam na osiagniecie 90 st. martwi mnie tylko fakt ze zresetuje mi sie kompuer od gazu
a co sie stanie gdy przypadkiem zostanie wcisniety pedal gazu podczas "kalibracji"
komputera???
a co do pedału gazu to nic sie nie stanie ale lepiej nie gazuj
- mlody87
- Gadatliwa bestia
- Auto: MK3 USA Turbo i MK4 GTD
- Silnik: auq+
- Kontakt:
A mi mechanik powiedział ze najlepeij resetowac kompa w ten sposób zeby zagrzac go do 90* i wtedy zdjąc kleme i założyc dopiero jak silnik wystygnie?? i niewiem czy źle usłyszałem czy tak powinno byc, bo z tego co czytam w tym temacie ze trzeba po odpaleniu nie gazowac i nie przełaczac na LPG to jakos wiarygodniej brzmi odnośnie tych ustawien kompa ze zbiera informacje. ??????
VW forever..