[mkII] Jakies pukanie w zawieszeniu :( POMOCY!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
KERAJ
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mkII] Jakies pukanie w zawieszeniu :( POMOCY!!

Post autor: KERAJ » ndz mar 27, 2005 11:12

czesc... ostatnio zauwazylem ze w moim mkII cos zaczelo stukac w zawieszeniu ale nie mam pojecia co to moze byc... koncowki drążków mam nowe a to stukanie czuje az pod nogami (niesie sie po podlodze) najbardziej uderza jak jade wolno po dziurach:(. Jeden znajomy mowil mi cos o półośce. Prosze o jakies sugestie co to moze byc. dzieki

KERAJ

Awatar użytkownika
jms
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jms » ndz mar 27, 2005 13:03

niedawno ktos tam mial podobne objawy i nie wiem jak to sie skonczylo ale wedlug mnie tutaj masz to samo czyli albo przegub ( moze suchy, moze do wymiany - sprobuj nasmarowac jak nie pomoze to trzeba wymienic) albo poloska

Awatar użytkownika
pw524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pw524 » ndz mar 27, 2005 15:52

Sprawdż czy mocowanie stabilizatora poprzecznego do waczacza trzyma.Ewentualnie tuleje wachacza lub sworznie wachacza.

Awatar użytkownika
Adam Polak
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Adam Polak » ndz mar 27, 2005 18:41

przede wszystkim sprawdż przegub kulowy przy zużyciu słychać stuki.jest to bardzo ważna część ponieważ jego uszkodzenie grozi wypadkiem!!! a w najlepszym przypadku uszkodzeniem samochodu. przednie koło rozjeżdża się w sposób nie kontrolowany wyobraż sobie co się staje przy większej prędkości!!

Zilly
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Zilly » pn mar 28, 2005 12:44

Mi też stukało i miałem do dokręcenia poduszkę amortyzatora, sprawdź czy ona nie puka.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”