Nie gasnie kontrolka airbagow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie gasnie kontrolka airbagow
wlasnie zakupilem sobie golfa IV z Niemczech dobrze wyposazony ale martwi mi pojawiajaca sie kontrolka poduszki powietrznej zaraz po odpaleniu ?
Ostatnio zmieniony wt lip 03, 2007 00:30 przez mpiano, łącznie zmieniany 1 raz.
jazz to potęga :)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
mpiano, nic nie wymyślisz, trzeba jechać podłączyć samochód. Mogą to być np przerwane przewody bądź odpięta wtyczka w poduszce fotela (kontrolka świeci) ewentualnie odpalone same napinacze pasów (przy minimalnej kolizji). A poduchy są? sprawiają wrażenie nieruszanych(szczególnie ta w desce). Może też ktoś coś grzebał i spowodował błd. Ewentualnie może być do wymiany przetarta taśma poduszki pod kierownicą.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Może był bity i poduszki niema, ale jak ktoś wszystko pięknie poskładał po dzwonie wraz z zaślepką to myśle że raczej zająłby się też kontrolką aby nie świeciła...
Być może wywalił ci poprostu zwykły błąd... Czasem tak się zdaży... Może aku był odłączany i powstało małe zwarcie, może przesuwałeś fotele a kostka pod fotelami jest niezabezpieczona itp. Także może być kilka powodów... Trzeba skasować błąd VAG-iem... Koszt to od 30 do 50 PLN...
Być może wywalił ci poprostu zwykły błąd... Czasem tak się zdaży... Może aku był odłączany i powstało małe zwarcie, może przesuwałeś fotele a kostka pod fotelami jest niezabezpieczona itp. Także może być kilka powodów... Trzeba skasować błąd VAG-iem... Koszt to od 30 do 50 PLN...
Ostatnio zmieniony pn lut 19, 2007 21:43 przez regitmc, łącznie zmieniany 1 raz.
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
Grzesiek jak sie jezdzic syncro ? chcialem tez zakupic ale trudno znalezc jak sie zimą jezdzi ? podobno to nie jest staly napęd tylko komputer czasem dołącza ? .....
[ Dodano: 19 Lut 2007 20:46 ]
tak w fotelach są ......
sluchajcie ten Golf ma wyposazenie dobre , ma 4 poduchy (mam nadzieje ) szyberdach elektryczny lustra szyby tez fotele kubelkowe alu z oponami 195 kierownica w skorze czy jest to moze jakas wersja sportline albo inna jakaas ? bo nawet nie pytalem ...kurde
a silnik ma 1.6 SR
[ Dodano: 19 Lut 2007 20:46 ]
tak w fotelach są ......
sluchajcie ten Golf ma wyposazenie dobre , ma 4 poduchy (mam nadzieje ) szyberdach elektryczny lustra szyby tez fotele kubelkowe alu z oponami 195 kierownica w skorze czy jest to moze jakas wersja sportline albo inna jakaas ? bo nawet nie pytalem ...kurde
a silnik ma 1.6 SR
jazz to potęga :)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Zajefajnie Kupilem przez przypadek i wiem jedno... Następne autko musi mieć napęd na 4 koła.mpiano pisze:Grzesiek jak sie jezdzic syncro ?
Pod względem zużycia paliwa byłem zaskoczony, atem z klimą obładowany przy bardzo ostrej jeździe w trasie spalił 5,3-5,4. Średnio 5,49 na kilku tys km sredniego.
Jak zadziala szukajka, dam Ci tu kilka linków o tym napędzie. Super wszystko opisane.
Sprzęgło viskotyczne dołącza napęd gdy masz poślizg przedniej osi. W normalnych warunkach przekazuje na tył jakąś śladową ilość. Dzięki czemu nie pali o 2 litry więcej jak Audi Quattro, mniej zużywająisę elementy przeniesienia napędu tylnego (a nietypowe). W wpiękrzości Syncro ejst zepsuty napęd tylnej osi na wstecznym (który jest zblokowany na stałe 50/50).
A w zimie cyrkowo, potrafi wyjechać w takie miejsca, że nikt tam nie da rady Kiedyś sforsowałem taką uliczkę, że nawet latem ludzie nie jeżdżą- tak strasznie stroma wąska i z zakrętem 90 stopni, a ma tylko 20 metrów
Naprawdę polecam. Wszystko dzieje się samo.
Tylko nie da się zawijać na ręcznym, bo sprzęgiełko dostaje po .....
Jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj, a linki wkleję jak tylko się naprawi szukajka.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 19 Lut 2007 20:57 ]
mogło się odpiąć przy suwaniu fofelampiano pisze:sluchajcie ten Golf ma wyposazenie dobre , ma 4 poduchy