witam. poniewaz wiele szukałem na forum a i tak nic nie znalazłem to zwracam sie po pomoc z waszej strony.
obroty czesto zacinają sie na 2000 obr. gdy odepne silniczek krokowy i go cofne napieciem to obroty wolno spadają. a gdzy odepne wtyczke od potencjometra przepustnicy to obroty utrzymuja sie z początku na 900 a puzniej na ok 600.
[ Dodano: 19 Lut 2007 16:32 ]
aha mam mk2 1.8 RP monowtrysk
obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to znaczy trzeba go całego rozebrac i wszystko czyscic?? jest w nim jeszcze taki jasny smar wygląda jak nowy. juz raz go rozbierałem no ale cóz zrobie jeszcze raz.
[ Dodano: 19 Lut 2007 17:04 ]
aha nawet sam wirnik wypłukac?? a mogą byc jeszcze jakies inne powody wieszania sie obrotów. jak pompuje pedał hamulca to obr jeszcze rozną
aha nawet sam wirnik wypłukac?? a mogą byc jeszcze jakies inne powody wieszania sie obrotów. jak pompuje pedał hamulca to obr jeszcze rozną
luban
Lewe powietrze !luban88 pisze:to znaczy trzeba go całego rozebrac i wszystko czyscic?? jest w nim jeszcze taki jasny smar wygląda jak nowy. juz raz go rozbierałem no ale cóz zrobie jeszcze raz.
- jeśli po wciśnięciu pedały hamulca obroty rosną to przypuszczalnie masz nieszczelnośc w układzie : kolektor - przewód podciśnieniowy - serwo. Zobacz czy przewód jest rzeczywiście podciśniowy (tzn sztywny) i nie ściska się przy depnięciu w pedał ham.
- jesli przy zapalonym silniku po poruszaniu na boki wtryskiem obroty sie zmienią to łapie lewe powietrze przez gumę pomiędzy wtryskiem a kolektorem - mogła sparciec i pękła - trzeba ją wymienic
TDPower