Po wymianie hamulcow dziwne zjawisko

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Loo82
Mały gagatek
Mały gagatek

Po wymianie hamulcow dziwne zjawisko

Post autor: Loo82 » ndz lut 18, 2007 11:44

Witam wszystkich. Niedawno wymienilem hamulce w moim mk3 ( tarcze , klocki , szczeki cylinderki) i wystepuje dziwne zjawisko podczas hamowania - tzn przy ostrym wcisnieciu pedalu hamulca wszytko jest ok ale gdy dojezdzam na lekko wcisnietym hamulcu zaczyna delkiatnie szarpac ( jak by byla krzywa tarcza ) ale nie czuc bicia na pedale. Tarcze sa nowe jak juz npisalem a bebny przetoczone. Czy ktos moze wie co jest przyczyna tego zjawiska? Mk3 GT TDI.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » ndz lut 18, 2007 13:09

byc moze przetoczone bebny

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz lut 18, 2007 13:43

jak tokarz łapał za obudowe bębna to pewno jest niezbyt centrycznie , jak sie toczy bebny to powinno sie łapac za gniazdo łożyska

Loo82
Mały gagatek
Mały gagatek

hamulce

Post autor: Loo82 » ndz lut 18, 2007 14:08

nie wiem za co łapał . sytuacja ta sie dala zauwazyc przed toczeniem bebnow ( hamulce robilem z dnia na dzien czyli przod w piatek a tyl w sobote ). miedzy przodem a tylem pojezdzilem troszeczke i to juz bylo odczuwalne tj. lekkie bicie, wiec nie wiem czy otakrz dal d.....y. moze w czym innym lezy przyczyna ?

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz lut 18, 2007 14:15

to poczekaj troszke i pojezdzij może jak masz nowe tarcze i klocki , to gdzieś jeszcze są nie dotarte , ja wiem ze tak nie powinno byc , ale wszystko możliwe

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”