Prędkościomierz przestał działać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prędkościomierz przestał działać
Mam Golfa 3 z silnikiem 1,6
Ostatnio przestał mi działać prędkościomierz. Wyjąłem zegary ale nie ma tam żadnej linki prędkościomierza. Jest tylko jedna kostka elektryczna.
Co może być przyczyną i jak naprawić prędkościomierz??
Ostatnio przestał mi działać prędkościomierz. Wyjąłem zegary ale nie ma tam żadnej linki prędkościomierza. Jest tylko jedna kostka elektryczna.
Co może być przyczyną i jak naprawić prędkościomierz??
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
przecież żaden MK3 nie ma linki....pewnie ci lika weszla w srodek /schowlas sie gdzies w kokpicie ) musisz dokladnie obszukac. no chyba ze masz impulsator ale to malo prawpodbne
smokuu,
1. Odkręć i odchul zegaru, sprawdź jak sie trzyma wtyczka, przeczyść styki.
2. Sprawdź złącze przy skrzyni biegów, wyjmij, przeczyść.
3. Oblookaj kable.
Jeśli nie pomoże, to można spróbować podmienić szafę z innym MK3 i sprawdzić czy działa.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
W każdym beznynowym i dieslu, od CL do GTI, od od 1,4 do 2,9x27 pisze:w kazdym mk3 jest impulsator?
Poszukaj, chyba będzie widać pod maską. Przy skrzyni powinny być 2 czujniki od wstecznego i ten.smokuu pisze:Gdzie są te styki przy skrzyni biegów??
Jedyne co mogę zasugerować to po nitce do kłębka;) Zacznij od czuknika...Którędy lecą kable od prędkościomierza?