gasnie na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gasnie na wolnych obrotach
Witam!Mam problem tego typu ze silnik gasnie mi na wolnych obrotach.Byc moze dlatego ze mam zalozona instalacje gazowa(podobno wymontowali mi silniczek krokowy).Podajcie mi jakie moga byc tego przyczyny.I drugi problem to ze na gazie chodzi mi ladnie dopiero po osiagnieciu odpowiedniej temp.Jak go odpalam na zimnym to mi gasnie,niewazne czy w zimie czy w lato.Silnik mam 1.3 na wielopunkcie a instalacje gazowa elpigaz
Ostatnio zmieniony sob lut 17, 2007 11:21 przez Rafał243, łącznie zmieniany 1 raz.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Profil Pan uzupełnij 
Po pierwsze napisz, jaki to jest silnik (1,8 jaki ?) i jaka jest instalacja gazowa, i poszukaj w dziale LPG, tam sie chłopaki znają na rzeczy.
Po pierwsze napisz, jaki to jest silnik (1,8 jaki ?) i jaka jest instalacja gazowa, i poszukaj w dziale LPG, tam sie chłopaki znają na rzeczy.
Gaz ma to do siebie,ze ochładza się przy rozprężaniu i marznie.Dlatego też parownik jest podgrzewany płynem z silnika i zima z pewnych przyczyn zapala sie na benzynie.Rafał243 pisze:Jak go odpalam na zimnym to mi gasnie.