{1,6 LPG} Co sądzicie o tym oleju OPEL/GM -10W-40????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
{1,6 LPG} Co sądzicie o tym oleju OPEL/GM -10W-40????????
Witam wszystkich.
Mam golfika 3 z silnikiem 1,6 z LPG i wypada mi aukart niedługo wymiana oleju, do tej pory jeździłem na Lotosie 10W/40.
Przymierzam się do zalania oleju OPEL/GM -10W-40. oto link do jednej aukcji gdzie mają ten olej http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=163421734
I jeszcze jedno ile wchodzi oleju do silnika 1,6?
Co sądzicie o tym oleju OPLA??
Dzięki wszystkim
Mam golfika 3 z silnikiem 1,6 z LPG i wypada mi aukart niedługo wymiana oleju, do tej pory jeździłem na Lotosie 10W/40.
Przymierzam się do zalania oleju OPEL/GM -10W-40. oto link do jednej aukcji gdzie mają ten olej http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=163421734
I jeszcze jedno ile wchodzi oleju do silnika 1,6?
Co sądzicie o tym oleju OPLA??
Dzięki wszystkim
Lejemy go do 4 samochodów w rodzinie:
VW G 2 1,6 - 210 tys km przebiegu
Astra I 1,4 - 110 tys km przebiegu
Astra I 1,6 - 170 tys km przebiegu
Audi 80 1,8 - 180 tys przebiegu
juz od kilku lat i nie ma z nim problemów - żaden z tych silników go nie łyka i nie ma wycieków
Na chłopski rozum to za tą cenę (ok 60 pln z przesyłką) mozesz kupic co najwyzej 10W40 Lotos'a (SJ/CF) 4 litry który w najgorszym razie będzie porównywalny a ten olej ma niby wyższą normę SL/CF.
Dodatkowo tu masz baniak 5 litrów, więc gdyby nawet trzebabylo dolac to zostaje ok 1 litra (w silnikach VAG).
Z tych względów wydaje mi się że warto.
VW G 2 1,6 - 210 tys km przebiegu
Astra I 1,4 - 110 tys km przebiegu
Astra I 1,6 - 170 tys km przebiegu
Audi 80 1,8 - 180 tys przebiegu
juz od kilku lat i nie ma z nim problemów - żaden z tych silników go nie łyka i nie ma wycieków
Na chłopski rozum to za tą cenę (ok 60 pln z przesyłką) mozesz kupic co najwyzej 10W40 Lotos'a (SJ/CF) 4 litry który w najgorszym razie będzie porównywalny a ten olej ma niby wyższą normę SL/CF.
Dodatkowo tu masz baniak 5 litrów, więc gdyby nawet trzebabylo dolac to zostaje ok 1 litra (w silnikach VAG).
Z tych względów wydaje mi się że warto.
TDPower
wchodzi 3,5 do 3,8 litra. Tylko pamiętaj nigdy nie przelewaj i wymień odrazy filtr, bo ja zostawisz stary filtr to bedzie więcej oleju a i tak to koszt 10 zł więc wymienić trzeba!! a tak przy okazji:http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?151,0 - tu znajdziesz dokładne dane co do ilości oleju
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
a faktycznie prawda, dzisiaj byłem u tego kolegi w serwisie i pokazywał mi tą butelkę co była teraz na allegro, a tamta była złota. Powiem szczerze, ze ten olej mozna polecić i pochwalić!! gorsza sprawa jest troche z olejem ford (niby na bazie castrola) a po przejechaniu 10 tys robi się z niego dosłownie woda!!
to znaczy ze dobry silnik a nie olejadekGTI pisze:Ja leje dokładeni ten olej o ktory pytasz i jestem zadowolony, nigdzie nie wycieka i praktycznie go nie ubywa.
to jest bardzo wazne!!!!!!! spotkalem sie z kilkoma cwaniaczkami co kupywali puste butelki po olejach i z tego co wiem to nie tylko ja!adekGTI pisze:dowiedz się moze zeby był z pewnego źrudła
Out Of Space
Rytlo pisze:to znaczy ze dobry silnik a nie olejadekGTI pisze:Ja leje dokładeni ten olej o ktory pytasz i jestem zadowolony, nigdzie nie wycieka i praktycznie go nie ubywa.to jest bardzo wazne!!!!!!! spotkalem sie z kilkoma cwaniaczkami co kupywali puste butelki po olejach i z tego co wiem to nie tylko ja!adekGTI pisze:dowiedz się moze zeby był z pewnego źrudła
Będę kupował ze sklepu ten olej Opla, link na allegro podałem aby pokazać o który olej mi chodzi, ale mimo to dzięki "adekGTI" za info.