leży przednia prawa wycieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
leży przednia prawa wycieraczka
Witam!! Mam wielką prośbę poczytałem archiwalne wpisy o wycieraczkach ale nie znalazłem dokładnie takiego problemu jaki mam ja.
Chodzi o to:
od kilku dni nie chodzi mi prawa wycieraczka, jak chcę włączyć to normalnie idzie lewa a prawa niby coś tam próbuje, ale nie idzie do góry i zaraz opada poza szybę za dolną uszczelkę szyby,
wiem że można spróbować odkręcić wycieraczkę, ustawić ją prawidłowo i wtedy dokręcić jakąś śrubkę ale dokładnie nie wiem czy to to i jak to zrobić
poza tym podobno jest możliwość, że problem z bezpiecznikiem (ale czy to możliwe gdy chodzi lewa i tylna normalnie??) no i tego nie wiem całkiem jak zrobić no a do warsztatu nie chce mi sie oddawać bo mój mk2'87 już powoli staje się studnią bez dna jeśli chodzi o naprawy
z góry dzięki za pomoc i pzdrwm
adam
Chodzi o to:
od kilku dni nie chodzi mi prawa wycieraczka, jak chcę włączyć to normalnie idzie lewa a prawa niby coś tam próbuje, ale nie idzie do góry i zaraz opada poza szybę za dolną uszczelkę szyby,
wiem że można spróbować odkręcić wycieraczkę, ustawić ją prawidłowo i wtedy dokręcić jakąś śrubkę ale dokładnie nie wiem czy to to i jak to zrobić
poza tym podobno jest możliwość, że problem z bezpiecznikiem (ale czy to możliwe gdy chodzi lewa i tylna normalnie??) no i tego nie wiem całkiem jak zrobić no a do warsztatu nie chce mi sie oddawać bo mój mk2'87 już powoli staje się studnią bez dna jeśli chodzi o naprawy
z góry dzięki za pomoc i pzdrwm
adam
tak jak pisze luckash jeżeli nacięcia bedą zjechane to wymień ramię wycieraczki ale zwróc uwagę na to by były dobre (głębokie) nacięcia na stożku
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2007 19:36 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
AdamVWII pisze:ale czy to możliwe gdy chodzi lewa i tylna normalnie??)
bezpiecznik jest jeden ogolenie do wycieraczek
Wyjmij plastik spod szyby i pod szyba jest mechanizm wycieraczek. Silniczek i rownolegle do szyby przedniej ramiona. Sprawdz czy nie poluzowalo sie cos na laczeniu wycieraczki z tym ramieniem i ogolenie popatrz jak sie zachowuja wycieraczki, wlaczone oczywiscie
witam
pytanko
ten plastik spod szyby wyjmuje się wewnątrz vw czy na zewnątrz żeby sprawdzić mechanizm łączenia wycieraczki z ramieniem?
jeszcze do tego dodam że jak jadę przynajmniej 80 km/h to ta prawa wycieraczka jednak podchodzi do góry i działa, ale to chyba tylko od pędu powietrza co?
z góry dzięki i pozdraw
pytanko
ten plastik spod szyby wyjmuje się wewnątrz vw czy na zewnątrz żeby sprawdzić mechanizm łączenia wycieraczki z ramieniem?
jeszcze do tego dodam że jak jadę przynajmniej 80 km/h to ta prawa wycieraczka jednak podchodzi do góry i działa, ale to chyba tylko od pędu powietrza co?
z góry dzięki i pozdraw