Numery silnika raz jeszcze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Boczkowski_D
- Mały gagatek
- Kontakt:
Numery silnika raz jeszcze
Witam,
Wiem, że temat ten był maglowany w wielu wątkach, a nawet podjąłem go w jednym swoim wątku, jednak do tej pory nie mogę ustalić ważnych dla mnie informacji. Zgłaszam się więc po raz kolejny o pomoc. Chodzi o potwierdzenie lub zanegowanie informacji jaką dostałem z ASO przez telefon, że moje autko ma konkretny numer silnika (a dokładniej należy do odpowiedniego przedziału numerów, potrzebny do wymiany rozrządu).
Sprawa wygląda tak, że podałem numer nadwozia WVWZZZ1JZ1W587070 i dostałem informację, że mój silnik to AQM z numerem > 45000. Dzień później znalazłem wpis pod maską na kielichu amortyzatora:
4
AQM 1520
0441022
Więc typ silnika się by zgadzał, ale co z numerem?? Może mi ktoś powiedzieć, jak to ustalić. Mam ETOSA, ale nie mam bladego pojęcia czy można go do tego celu wykorzystać. Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam
Wiem, że temat ten był maglowany w wielu wątkach, a nawet podjąłem go w jednym swoim wątku, jednak do tej pory nie mogę ustalić ważnych dla mnie informacji. Zgłaszam się więc po raz kolejny o pomoc. Chodzi o potwierdzenie lub zanegowanie informacji jaką dostałem z ASO przez telefon, że moje autko ma konkretny numer silnika (a dokładniej należy do odpowiedniego przedziału numerów, potrzebny do wymiany rozrządu).
Sprawa wygląda tak, że podałem numer nadwozia WVWZZZ1JZ1W587070 i dostałem informację, że mój silnik to AQM z numerem > 45000. Dzień później znalazłem wpis pod maską na kielichu amortyzatora:
4
AQM 1520
0441022
Więc typ silnika się by zgadzał, ale co z numerem?? Może mi ktoś powiedzieć, jak to ustalić. Mam ETOSA, ale nie mam bladego pojęcia czy można go do tego celu wykorzystać. Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Boczkowski_D
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie wiem jak to określacie, ale jakimiś programami typu VINchecker mnie wyszło, że to lipiec 2001 i zgadzałoby się to z papierami. A te numery pod maską to jak się mają do tej serii?greg pisze:no raczej pomiędzy 31.12.2000 a 31.01.2001
Poza tym chcę mieć pewność, bo nie mogę sobie pozwolić na kupno dwóch zestawów do wymiany rozrządu
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Boczkowski_D
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przy okazji może wykorzystam Waszą wiedzę. Po upewnieniu się że to rzeczywiście silnik AQM > 45000 drogą poszukiwań w necie dobrałem takie elementy do wymiany rozrządu:
1. Zestaw SKF 012251
2. Pompa wodna SKF VKPC 81623
3. Termostat VERNET 3349.87
4. Uszczelniacz x2
Ponieważ dopiero jestem w fazie zamawiania, może zweryfikowalibyście ten wybór. I co o nim myślicie. Czegoś brakuje? Lub coś innego warto kupić nić ww. części?
1. Zestaw SKF 012251
2. Pompa wodna SKF VKPC 81623
3. Termostat VERNET 3349.87
4. Uszczelniacz x2
Ponieważ dopiero jestem w fazie zamawiania, może zweryfikowalibyście ten wybór. I co o nim myślicie. Czegoś brakuje? Lub coś innego warto kupić nić ww. części?