gasnie autko POMOCY!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gasnie autko POMOCY!!!!!
Witam ,jestem nowicjuszką na tym portalu ale ciut na utkach się znam.zakupilam niedawno VW Golf II pierwszą rzecza to jest wysokie spalanie ,potem zbyt duży oblok białego dymu wydobywajacy sie z rury wydechowej,niedawno wymienilam strumienice.Ale największy problem to taki że kiedy prtzejade autkiem ok 5km i schodze na nizsze obroty silnik mi gaśnie i jest kłopot z jego odpaleniem ponownie a jeśli odpale to musze przez dłuzszy czas trzymac noge na gazie.natomiast jak jest zimny nie mam z nim najmniejszego problemu.bardzo proszę o jak najbardziej zbliżona ocenę "zachorowania " mojego autka bo jestem bezsilna.Podejrzewam silnik krokowy ale mam cichą nadzieję ze to coś innego.wszystkie przewody posprawdzałam,nie zmienialam uszczelki pod kolektorem jak i gumy pod gaźnikiem ale z tego co się oriętuję nie ma takiej potrzeby.Moje GG 8537593 czekam na pomoc...
Problem z golfem III 1,6
PROSZE O POMOC!!! MAM PROBLEM Z GAŚNIĘCIEM MOJEGO GOLFA. AWARIA TRWA OD DŁUŻSZEGO CZASU I ŻADEN MECHANIK NIE MOŻE SOBIE Z TYM PORADZIĆ MÓWI, ŻE JEST BEZRADNY GDYŻ KIEDY JADE DO MECHANIKA AUTKO NIE CHCE GASNĄC. WYSTĘPUJACE OBJAWY TO: CZASAMI WARIOWANIE OBROTOMIERZA JAKBY DOSTAWAL JAKIES IMPULSY (OBROTY SĄ RÓWNE) POCZYM AUTKO GAŚNIE I NIE CHCE ODPALIĆ CHOĆ ROZRUSZNIK KRĘCI I KONTROLKI OD ZAPŁONU SIE ŚWIECĄ. PO OKOŁO 15 MIN. ODPOCZYNKU SAMOCHÓD ODPALA OD RAZU. MECHANICY PODEJŻEWAJĄ CZUJNIK HALLA LUB COŚ Z KOMPUTEREM. JA WYMIENIŁEM W NIM CEWKE I MODÓŁ, ŚWIECE, PRZEWODY, KOPUŁKĘ ORAZ PALEC ROZDZIELACZA - NIC TO NIE POMOGŁO SAMOCHÓD JEŹDZI CZASEM KILKA DNI BEZ AWARII A NIERAZ GAŚNIE KILKA RAZY DZIENNIE. PROSZĘ O POMOC!!!!
Z GÓRY DZIĘKUJE
stachu01@vp.pl
Z GÓRY DZIĘKUJE
stachu01@vp.pl
Ostatnio zmieniony wt lut 13, 2007 14:48 przez stachu01, łącznie zmieniany 1 raz.
gasnie autko POMOCY!!!!!
Mam taki sam problem.Jak zimny pali od kopa, kiedy sie nagrzeje gasnie.Mam golfa II 1,3 pelny wtrysk.Moze ktos nam pomoze?
[ Dodano: 12 Lut 2007 18:42 ]
Witam.Wlalem do baku denaturatu,przeczysciłem kopułke,zmienilem swiece i jest niby dobrze.Zobaczymy.
[ Dodano: 12 Lut 2007 18:42 ]
Witam.Wlalem do baku denaturatu,przeczysciłem kopułke,zmienilem swiece i jest niby dobrze.Zobaczymy.