Witam! To, że ta wskazówka paliwa chodzi bardzo wolno, to do tego idzie się jakoś przyzwyczaić ale mam takie 2 pytanka :
Podczas jazdy wskazuje mi trochę więcej paliwa a na postoju mniej, kiedy jest dokładniej???
Jak wskaźnik zaczyna schodzić na czerwone pole to ile jest jeszcze orientacyjnie benzyny w baku? Ile da się jeszcze zrobić km?
wskaźnik paliwa mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
wg ksiazki serwisowej przy "dotknieciu"wskazowki pola rezerwy jest w baku 10 l ale tak moze i bylo przy wyjezdzie z fabryki...dzis Twoj golf ma conajmniej 13 lat wiec wiesz....
a co do wolnego ustalania sie pozycji-to tez jest normalne i w ksiazce obslugi to opisali jako stan wlasciwy(a chyba drazni kazdego uzytkownika)
niestety nie mam pojecia kiedy wskazuje dokladniej-czy przy jezdzie czy na postoju wiec moze profilaktycznie przyjmij wartosc minimalna za prawdziwa(a sie nigdy w trasie nie zdziwisz ze auto stanelo )
a co do wolnego ustalania sie pozycji-to tez jest normalne i w ksiazce obslugi to opisali jako stan wlasciwy(a chyba drazni kazdego uzytkownika)
niestety nie mam pojecia kiedy wskazuje dokladniej-czy przy jezdzie czy na postoju wiec moze profilaktycznie przyjmij wartosc minimalna za prawdziwa(a sie nigdy w trasie nie zdziwisz ze auto stanelo )