Mam licznik na 1 wtyk z obrotomiezem i nie dzialal mi predkosciomierz,nie pokazywalo ile Km przejechalem. mialem 2 licznik na 2 wtyki i z niego przeszczepilem caly predkosciomierz do mojego:) i dziala tylko ze wskaznik temperatury ani wskaznik paliwa teraz nie dzialaja:/ i tu pytanie (nie przerwalem zadnej sciezki to wiem) bo one sa przykrecone(wskazniki) na takich srobkach a na nich nakretki i je odkrecilem troche bo myslalem ze trzeba, jak sie okazalo nie trzeba i te nakretki byly mocno zlapane a ja je dokrecilem leciutko.Te srobki trzymaja te wskaniki i musze je dokrecic na maxa bo moze cos nie styka jak myslicie?????? No nie wiem moze wy wiecie. Dzis juz nie sprawdze bo ciemno pozatym nie mam czasu a moze ktos wie:) z gory Dzieki za pomoc
Problem z licznikiem...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z licznikiem...
Mam problem moze bedziecie wiedzieli co i jak:P
Mam licznik na 1 wtyk z obrotomiezem i nie dzialal mi predkosciomierz,nie pokazywalo ile Km przejechalem. mialem 2 licznik na 2 wtyki i z niego przeszczepilem caly predkosciomierz do mojego:) i dziala tylko ze wskaznik temperatury ani wskaznik paliwa teraz nie dzialaja:/ i tu pytanie (nie przerwalem zadnej sciezki to wiem) bo one sa przykrecone(wskazniki) na takich srobkach a na nich nakretki i je odkrecilem troche bo myslalem ze trzeba, jak sie okazalo nie trzeba i te nakretki byly mocno zlapane a ja je dokrecilem leciutko.Te srobki trzymaja te wskaniki i musze je dokrecic na maxa bo moze cos nie styka jak myslicie?????? No nie wiem moze wy wiecie. Dzis juz nie sprawdze bo ciemno pozatym nie mam czasu a moze ktos wie:) z gory Dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony sob lut 10, 2007 20:35 przez Fugi, łącznie zmieniany 1 raz.
napewno wiemy ze piszesz bardzo chaotycznie, stosuj przecinkiFugi pisze:moze wy wiecie
Fugi pisze:byly mocno zlapane a ja je dokrecilem leciutko.Te srobki trzymaja te wskaniki i musze je dokrecic na maxa bo moze cos nie styka czy cos??????
zrob tak jak bylo, czyli dokrec je mocno, ale tak aby niczego nie uszkodzic, oczywiscie
Nie zagladalem do srodka licznika (jeszcze) ale wdocznie te srubki nietylko trzymaja wskazniki
Fugi pisze:Predkosciomierz dziala ale przestalo naliczac kilometry:( Co to sie stalo???
no to z tym bedzie troszke gorzej bo licznik jest "mechaniczny" zebatki itd, wiec skoro sam predkosciomierz sie kreci, to linka, slimak w skrzyni jest ok. Pozostaje wyjac predkosciomierz i go rozkrecic i popatrzec czy cos sie nie zablkowalo w srodku