problem z gaźnikiem Solex pic 7 w silniku GG

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ERROR GX
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem z gaźnikiem Solex pic 7 w silniku GG

Post autor: ERROR GX » ndz lut 11, 2007 16:38

Witam.
Mój problem dotyczy gaźnika solex Pic 7 w silniku 1.1 GG Mk1. wymieniłem podstawe gaźnika bo była pęknięta, nie pomogło do końca bo silnik dalej pracuje niestabilnie i szarpie. mechanik regulował kilkukrotnie gaxnik i nic. świece wymieniłem kable zapłonowe też, zapłon sprawdzany stroboskopem - idealnie. teraz szarpie już dużo mniej ale pali jak smok (ok 15l/100km.. dziś zauwałyłem że zaolejony został filtr powietrza i zaczęła świecić i piszczeć kontrolka ciśnienia oleju na wolnych obrotach. olej dostał się tam z przewody recyrkulacji spalin. Pomocy!!! p.S silnik nie jest zajechany itp. jest zadbany ale coś mu się zaczęlo w ta zime mieszać.

Czarnyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Czarnyy » ndz lut 11, 2007 18:13

To bardzo ciekawy temat, ja mam 1,3 Mk1 i mam to samo. Do polowy gazu jest normalnie, jak tylko wciskam więcej zaczyna sie szarpanie. I tez mi pali ok 12 litrow... Takze podlaczam sie do pytania i czekam na odpowiedzi.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz lut 11, 2007 19:07

sprawdz sobie czy nie masz uszkodzonej uszczelki śruby regulacyjnej składu mieszanki jak równiez sprawdz sobie czy nie masz nieszczelności w układzie serwa

Awatar użytkownika
ozi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ozi » pn cze 18, 2007 11:18

witam, czy ktos z was rozwiazał ten problem?? bo ja mam to samo, i tez wymienilem kable, swiece, filtry i nic

czorny2334
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czorny2334 » wt cze 03, 2008 19:40

ERROR GX, mialem to samo w mojej jedyneczce. do tego zaczela mi sie pocic uszczelka po glowica od strony pompki paliwa. uszczelke wymienilem, bo tamta jak sie okazalo byla za twarda i nie lezala dobrze na bloku. wymienilem tez dysze w gazniku ( glowna paliwa, wolnych obrotow i paliwa dodatkowego) uszczelki wymienilem. cisnienie w cylindrach sprawdzilem ( w jednym bylo za duze, okazalo sie ze zawory byly kijowo ustawione) po tym leczeniu auto chodzi cudnie. na moje oko moze byc cos z uszczelka pod glowica, sprawdz czy plynu chlodniczego ci nie ubywa

albo GOLF albo rower :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”