gasnie autko POMOCY!!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
baksi
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

gasnie autko POMOCY!!!!!

Post autor: baksi » ndz lut 11, 2007 15:30

Witam ,jestem nowicjuszką na tym portalu ale ciut na utkach się znam.zakupilam niedawno VW Golf II pierwszą rzecza to jest wysokie spalanie ,potem zbyt duży oblok białego dymu wydobywajacy sie z rury wydechowej,niedawno wymienilam strumienice.Ale największy problem to taki że kiedy prtzejade autkiem ok 5km i schodze na nizsze obroty silnik mi gaśnie i jest kłopot z jego odpaleniem ponownie a jeśli odpale to musze przez dłuzszy czas trzymac noge na gazie.natomiast jak jest zimny nie mam z nim najmniejszego problemu.bardzo proszę o jak najbardziej zbliżona ocenę "zachorowania " mojego autka bo jestem bezsilna.Podejrzewam silnik krokowy ale mam cichą nadzieję ze to coś innego.wszystkie przewody posprawdzałam,nie zmienialam uszczelki pod kolektorem jak i gumy pod gaźnikiem ale z tego co się oriętuję nie ma takiej potrzeby.Moje GG 8537593 czekam na pomoc...

stachu01
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z golfem III 1,6

Post autor: stachu01 » ndz lut 11, 2007 16:04

PROSZE O POMOC!!! MAM PROBLEM Z GAŚNIĘCIEM MOJEGO GOLFA. AWARIA TRWA OD DŁUŻSZEGO CZASU I ŻADEN MECHANIK NIE MOŻE SOBIE Z TYM PORADZIĆ MÓWI, ŻE JEST BEZRADNY GDYŻ KIEDY JADE DO MECHANIKA AUTKO NIE CHCE GASNĄC. WYSTĘPUJACE OBJAWY TO: CZASAMI WARIOWANIE OBROTOMIERZA JAKBY DOSTAWAL JAKIES IMPULSY (OBROTY SĄ RÓWNE) POCZYM AUTKO GAŚNIE I NIE CHCE ODPALIĆ CHOĆ ROZRUSZNIK KRĘCI I KONTROLKI OD ZAPŁONU SIE ŚWIECĄ. PO OKOŁO 15 MIN. ODPOCZYNKU SAMOCHÓD ODPALA OD RAZU. MECHANICY PODEJŻEWAJĄ CZUJNIK HALLA LUB COŚ Z KOMPUTEREM. JA WYMIENIŁEM W NIM CEWKE I MODÓŁ, ŚWIECE, PRZEWODY, KOPUŁKĘ ORAZ PALEC ROZDZIELACZA - NIC TO NIE POMOGŁO SAMOCHÓD JEŹDZI CZASEM KILKA DNI BEZ AWARII A NIERAZ GAŚNIE KILKA RAZY DZIENNIE. PROSZĘ O POMOC!!!!
Z GÓRY DZIĘKUJE
stachu01@vp.pl
Ostatnio zmieniony wt lut 13, 2007 14:48 przez stachu01, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RadekM77
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

gasnie autko POMOCY!!!!!

Post autor: RadekM77 » ndz lut 11, 2007 16:44

Mam taki sam problem.Jak zimny pali od kopa, kiedy sie nagrzeje gasnie.Mam golfa II 1,3 pelny wtrysk.Moze ktos nam pomoze?

[ Dodano: 12 Lut 2007 18:42 ]
Witam.Wlalem do baku denaturatu,przeczysciłem kopułke,zmienilem swiece i jest niby dobrze.Zobaczymy.

stachu01
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: stachu01 » wt lut 13, 2007 14:50

:roll: POMOŻE KTOŚ?
KUPIŁEM CZUJNIK HALLA ZOBACZYMY CZY TO COŚ DA!

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » wt lut 13, 2007 15:06

Stachu w twoim przypadku to napewno czunik halla. Przekładaj i ciesz sie jazdą.

stachu01
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: stachu01 » sob lut 17, 2007 18:25

JACENTY MIAŁEŚ RACJE PO WYMIANIE CZUJNIKA HALLA AUTKO JEŹDZI BEZ PROBLEMU, W OGÓLE NIE GAŚNIE!!! POZDRAWIAM!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”