Witam.
Mam problem z tylnym zawieszeniem, a mianowicie wydaje mi się że LEWE tylne koło wystaje troszkę bardziej do zewnątrz niż prawe (patrząc pod kontem z boku), (bo patrząc z tyłu wydaje się jakby górna część PRAWEGO koła była delikatnie pod kontem do wewnątrz).
1:Problem polega na tym że gdy jadę w 5 osób i są jakieś większe wyboje to tylna LEWA opona bądź FELGA obcierała o bok pojazdu (nie od strony amortyzatora tylko od zewnętrznej strony felgi która wydaje się troszkę taka ściachana na brzegach obręczy). Problem numer
2: to wycie przy przyspieszaniu dochodzące z tyłu pojazdy pomiędzy 1700-2100 obrotów. Dodam że jest to AAZ 1.9GTD. Proszę o radę czy mam wymienić tylną belkę bo krzywa czy czop piasty a może piastę albo łożysko w tylnej osi.
A i jeszcze jedno geometria zawieszenia była ustawiana.
Wycie w tylnym zawieszeniu i ściachana felga help…
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy słyszysz metaliczny stuk gdy jedziesz po nie równościach ????? jesli tuleje sa wybite może byc problem ze współosiowoscią trakcji kół może nosić auto na zakrętach
jesli nie miałeś na sliskiej nawierzchni kontaktu z krawężnikiem to przyczyna może leżeć w łozysku
może to być łozyskokaktus9 pisze:1700-2100
jesli nie miałeś na sliskiej nawierzchni kontaktu z krawężnikiem to przyczyna może leżeć w łozysku
Ostatnio zmieniony pt lut 09, 2007 22:19 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Żadnego metalicznego stuku nie słyszę na nierównościach, jest tak jak wcześniej napisałem.dziejo pisze:czy słyszysz metaliczny stuk gdy jedziesz po nie równościach ????? jesli tuleje sa wybite może byc problem ze współosiowoscią trakcji kół może nosić auto na zakrętachmoże to być łozyskokaktus9 pisze:1700-2100
A co do wożenia na zakrętach to jak jadę po łuku i jest jakiś wybój czy nierówna droga to czuję jak by mi delikatnie ZADA przesuwało.