Witam!
Mam mieć wymienianą uszczelke pod głowicą i czy po wymianie musze zalać tym samymy olejem (MIDLAND15W40) dodam ,że w tej chwili z tym olejem jest nie za dobrze ,śmierdzi splinami ,ma inny odczyn jest ciemniejszy a na korku to mam chyba z półkilo jasnej maźi.
Jak coś to jaki inny olej byście polecali ? Lotos,Mobil1 albo inny???????
jaki olej po wymianie uszczelki?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: jaki olej po wymianie uszczelki?
może być i nowy Midland, albo i mobil a powiem ci że Shell był dla mnie zawsze dobryNERX pisze:Mobil1 albo inny?
teraz co prawda nie jeżdzę na takim ale z Shelem nigdny żadnych problemów nie mialem
nie mieszaj olejów a wymień cały łącznie z filtrem oleju (nie kupuj Filtrona !!! )
dobrze rogrzej samochód rób długie trasy to taka maź nie bedzie sie pojawiać o ileNERX pisze:na korku to mam chyba z półkilo jasnej maźi.
płyn chłodniczy nie dostaje się do oleju
więc zmieniaj olej na nowy łącznie z filteem i dalej w drogę
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Re: jaki olej po wymianie uszczelki?
....a ja na Twoim miejscu bym wymienił na nowy polecam Castrol np:GTX3 oczywiście przy wymianie wlej olej o takich samych parametrach czyli w Twoim przypadku 15W40 i jak napisal kolega wyżej filtr też do wymiany!
Pozdroawiam!
Pozdroawiam!