wysadziło płyn!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wentylator sie włącza także jest sprawny
nie wiem dlaczego tak się stało
może to przez ten korek
może będzie dobrze
może to przez ten korek
może będzie dobrze
Ostatnio zmieniony śr lut 07, 2007 22:45 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
układ się odpowietrzał i uciekające powietrze bulgotałoSzosownik pisze:zatrzymałem sie i usłyszałem jak coś bulwoni!
odkręciłem korek zbiorniczka i jak nie pierd..............płyn!
co to mogło być?
ponieważ układ jest ciśnieniowy to jak odkręciłeś korek to wywaliło ci wodę ze zbiorniczka
zajrzyj co jakiś czas pod maskę jeśli dalej bulboni to musisz szukac przyczyny ,jesli bulboniło tylko wtedy to najprawdopodobniej odpowietrzał się układ i wiecej nie zawracałbym sobie tym głowy
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
no to dobrze, poobserwuj nie wypuszczaj sie za dalekoSzosownik pisze:wentylator sie włącza także jest sprawny
może to przez ten korek
może będzie dobrze
i miej kawałek druciku w razie jakby wyszło że wentylator sie nie włącza
to wycigniesz wtykę zewrzesz żeby chociaż na czas dojazdu do domu schłodziło silnik
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
jutro na zilmnym silniku sprawdź jeszcze płyn ile go masz i jeździj dalej i obserwujSzosownik pisze:ale jak nie wysadza cały czas to powinno już być dobrze
jakby było coś zwalone to myśle że cały czas by wysadzało ten płyn
tylko raz wywaliło i spokój narazie
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
może sprawdź korek jest tak skonstruowany że reguluje w jakimś stopniu to ciśnienie, moze czymś sie zapchał?? ewentualnie wymień go[/quote]EverFrost pisze:naprawde odkręcałem już nie raz i nigdy nie wysadziło mi płynu
Witam. Podepne sie pod ten temat jak już troche o korkach mowa. Tak jak kolega napisał "korek jest tak skonstruowany że reguluje cisnienie" w takim razie jakie ma zadanie ta "zakryta dziurka" z boku zbiornika wyrównawczego ? też tam jest jakiś zawór ? Po co ona jak już korek jest regulatorem
bo to korek przepuszcza przez siebie nadmierne ciśnieniemmarek pisze:Witam. Podepne sie pod ten temat jak już troche o korkach mowa. Tak jak kolega napisał "korek jest tak skonstruowany że reguluje cisnienie" w takim razie jakie ma zadanie ta "zakryta dziurka" z boku zbiornika wyrównawczego ? też tam jest jakiś zawór ? Po co ona jak już korek jest regulatorem
do dziurkiw zbiorniczku a ta osłona jest po to żeby płyn nie waliło po samochodzi
i kielichu a uderzało w osłonę a po niej ma się zlać po wewnętrzej części fartucha
na glebe
jak masz możliwość to weź pusty zbiorniczek i nalej wodę pomiędzy gwint a przetłoczenie
zobaczysz że woda bedzie się wylewać ze zbiorniczka przez tą dziurkę i wbrew
może myśleniu nie jest to tak że ta dziurka z boku ma połączenie z płynem,
który jest wewnątrz zbiorniczka
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Dzieki za info bo zawsze myslałem że to taka "zwykła" dziura z bokuRobertP pisze:bo to korek przepuszcza przez siebie nadmierne ciśnieniemmarek pisze:Witam. Podepne sie pod ten temat jak już troche o korkach mowa. Tak jak kolega napisał "korek jest tak skonstruowany że reguluje cisnienie" w takim razie jakie ma zadanie ta "zakryta dziurka" z boku zbiornika wyrównawczego ? też tam jest jakiś zawór ? Po co ona jak już korek jest regulatorem
do dziurkiw zbiorniczku a ta osłona jest po to żeby płyn nie waliło po samochodzi
i kielichu a uderzało w osłonę a po niej ma się zlać po wewnętrzej części fartucha
na glebe
jak masz możliwość to weź pusty zbiorniczek i nalej wodę pomiędzy gwint a przetłoczenie
zobaczysz że woda bedzie się wylewać ze zbiorniczka przez tą dziurkę i wbrew
może myśleniu nie jest to tak że ta dziurka z boku ma połączenie z płynem,
który jest wewnątrz zbiorniczka
albo jak masz ten zbiorniczek pusty drugimmarek pisze:Dzieki za info bo zawsze myslałem że to taka "zwykła" dziura z boku
to wlej wodę strzykawką i zobacz gdzie się pojawi zobaczysz obrazowo
jak to jest zbudowane i wtedy zorientujesz się jak ma działać zaworek w korku
Sharan - AFN
Sharan - AFN