przy vmax temp wzrasta do 112 !! normalne ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przy vmax temp wzrasta do 112 !! normalne ?
Siema,
wlasnie sie tu zalogowalem i musze powiedziec ze fejno tu ... mozna sie wiele nauczyc ....
Mam pytanie co do mojego auta :
Czy to normalne ze przy predkosci maxymalnej temperatura wzrosnie do 110-112 stopni (na dworze ok +10) ?
W prawdzie auto ma w papierach tylko 180kmh, ale ja jechalem nim juz 215-220 z gorki na autostradzie (jesli ktos mi nie wierzy to moge zdjecie wstawic ) ...
nie wiem czy chlodnica dziala , w prawdzie nigdy jej jeszcze nie slyszalem , bo nie wiem od jakiej temp powinna sie wlaczyc ?
Co do auta to nie jest to golf tylko vento ale to w sumie to samo, silnik abs 1.8 90ps i 140tkm przejechane...
z gory dzieki za odp...
SER
wlasnie sie tu zalogowalem i musze powiedziec ze fejno tu ... mozna sie wiele nauczyc ....
Mam pytanie co do mojego auta :
Czy to normalne ze przy predkosci maxymalnej temperatura wzrosnie do 110-112 stopni (na dworze ok +10) ?
W prawdzie auto ma w papierach tylko 180kmh, ale ja jechalem nim juz 215-220 z gorki na autostradzie (jesli ktos mi nie wierzy to moge zdjecie wstawic ) ...
nie wiem czy chlodnica dziala , w prawdzie nigdy jej jeszcze nie slyszalem , bo nie wiem od jakiej temp powinna sie wlaczyc ?
Co do auta to nie jest to golf tylko vento ale to w sumie to samo, silnik abs 1.8 90ps i 140tkm przejechane...
z gory dzieki za odp...
SER
Re: przy vmax temp wzrasta do 112 !! normalne ?
Może - jednak prędkośc maksymalna, to naprawdę prędkość maksymalna i jeżdzenie z nią przez dłuższy czas może nie tylko podnieść temp, ale też załatwić silnik. Dobrze że nie masz jakiegoś Porscha albo lambo, bo jeździć masz gdzieser pisze: Czy to normalne ze przy predkosci maxymalnej temperatura wzrosnie do 110-112 stopni (na dworze ok +10) ?
ser pisze:nie wiem czy chlodnica dziala , w prawdzie nigdy jej jeszcze nie slyszalem , bo nie wiem od jakiej temp powinna sie wlaczyc ?
Ja swojej też nie słyszałem, ale pewnie chodzi Ci o wentylator - zapewniam Cie, że przy prędkości 200km/h wentylator nie jest potrzebny .
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Re: przy vmax temp wzrasta do 112 !! normalne ?
Sądząc po dokładności temperatury jaką podajesz to chyba odczytujesz ją z MFA? Jeżeli tak jest to to jest Temp. oleju ,a z tego co wiem to twój silnik niema chłodnicy oleju.Wg. mnie jest ok. Kolega ma Jettę 1.8 z MFA i przy "butowaniu" temp. wzrastała do 120 stopni.(oleju oczywiście)ser pisze: Czy to normalne ze przy predkosci maxymalnej temperatura wzrosnie do 110-112 stopni (na dworze ok +10
tremperatura oleju moze dochodzic do 140 stopni powyzej tzreba zatrzymac auto tak przynajmniej pisze w niemeckiej instrukcji u mnie najwieksza temp była 130 stopni a woda nie przekracza 90 paru stopni
jezeli masz temp wody 112 stopni to jest to za duzo woda nie powinna miec wiecej jak 100 stopni
jezeli masz temp wody 112 stopni to jest to za duzo woda nie powinna miec wiecej jak 100 stopni
2001-2006 GTI WOLFSBURG EDITION http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1672
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
nie jest reguła ze jadac przez dlugi okres czasu vmax mozna zarżnać silnik
w lato dieslem lecielismy pełnym ciagiem z kolega przez ponad 300km caly czas 160km/h wiecej niechcial isc w dodatku kolega jezdzil bez wentylatora i ani razu mu sie niezagotowal w LATO!!! ani razu temperatura nie weszła na czerwone pole
to tylko potrafia Japonce z konca lat 80tych
pisze wam na serio!!!!!
w lato dieslem lecielismy pełnym ciagiem z kolega przez ponad 300km caly czas 160km/h wiecej niechcial isc w dodatku kolega jezdzil bez wentylatora i ani razu mu sie niezagotowal w LATO!!! ani razu temperatura nie weszła na czerwone pole
to tylko potrafia Japonce z konca lat 80tych
pisze wam na serio!!!!!