stukot w tylnim kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stukot w tylnim kole
Witam.Mam pytanie a mianowicie coś mi stuka w tylnim prawym kole(jakby półka stukała )Znajomy powiedział mi,ze to wina amortyzatora czy aby napewno?Za pomoc DZIĘKUJE!
amortyzator równiez potrafi stukac ale raczej przyjrzał bym się właśnie tulei met -gum na be;ce , ewentualnie może tez ci tłumik obijac o podwoziedakara33 pisze:to wina amortyzatora czy aby napewno?
raczej by harakteryzował by się znacznym hałasem (huczeniem) podczas jazdyduży luz na łożysku w kole
z tym stukaniem to jest tak ze jest to metaliczny dzwiek pojawia się on głównie przy jakiś nie równościach a zwłaszcza jeśli tył samochodu jest obciązony wtedy na zakręcie ma się wrażenie jakby tył samochodu nam uciekał a sprawdzić to mozna w bardzo prosty sposób kołysząc go na bokii podczas postoju obserwowac gume tuleii jezeli nadmiernie się wygina to jest oznaka wybitej tulei tyl belki
a ja tak miałem i to był amortyzator przejedź sie po dołkach jezeli stukot jest w momencie kiedy koło wpada w nierówność( tak u mnie było) to amortyzator.
Stary VR viewtopic.php?t=149702