świecąca, migająca dioda akumulatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
świecąca, migająca dioda akumulatora
Witam, jak w temacie.. dioda pali się podczas jazdy, gdy wrzucę na luz dioda gaśnie. Coś padło czy jakiś problem z akumulatorem ?
Dioda pali sie nie jak akumulator jest rozładowany tylko jak alternator nie ładuje. Ja dojechałem z Olsztyna do domu 110 km tylko w lato i nic nie było ale czasami mi przestawało migać.
Skutki mogą byc takie ze jak zupełnie nie będzie ładował to w końcu aku padnie, zwłaszcza ze trzeba na światłach jechać.
Wykręć szczotki i zobacz. Sprawdziłem. Kosztują 15 zet.
Skutki mogą byc takie ze jak zupełnie nie będzie ładował to w końcu aku padnie, zwłaszcza ze trzeba na światłach jechać.
Wykręć szczotki i zobacz. Sprawdziłem. Kosztują 15 zet.
a jak nie wrócisz bo nie odpalisz gdzieś tam bo tak padnięte masz aku...zxcv2 pisze:a jeśli muszę odpalić auto i gdzieś pojechać ? :/ Jakie mogą być skutki
nie ma znaczenia czy aku naładowane nie dioda dopóki nie odpalisz autazxcv2 pisze:Jeśli akumulator jest na wyczerpaniu ta dioda powinna się zapalić ?
to powinna się palić, no chyba że akumulator rozładowany na maxa to nic nie zaświeci
ale jak jest na wyczerpaniu to możliwe że mas zproblem z ładowaniem
i nie ładuje Ci Twój alternator, albo akumulator naprawdę jest do d.py
sprawdź ładowanie na zapalonym silniki miernikiem czy masz i dopiero
trzeba szukać dalej jeśli jest lub nie go nie ma
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN