[mk3] brak pokretla a silownik w reflektorze jest?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

daniellw
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk3] brak pokretla a silownik w reflektorze jest?

Post autor: daniellw » ndz mar 20, 2005 10:47

witam! zauwazylem ze w reflektorach mam silowniki elektrycznego korektora ustwienia swiatel, a przynajmniej wychodzi stamtad wiazka kabli, ale na desce brakuje pokretla, wy tez macie taki przypadek? jest ten korektor czy go nie ma?

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » ndz mar 20, 2005 11:52

ja tam mam pokrętło :-)
wydawało mi sie , ze to standard w mk3 ale widać sie pomyliłem

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » ndz mar 20, 2005 15:43

nie masz pokrętła w włącznikach świateł poz , mijania i przeciwmłgielnych , powinien być obok zwiększania natężenia świateł deski rozdzielczej

daniellw
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: daniellw » ndz mar 20, 2005 16:26

napewno nie mam zadnego pokretla oprocz tego od sciemniania oswietlenia w desce. wyciagalem to cale ustrojstwo z pokretlem i jest miejsce na jeszcze jedno pokretlo, ale brak wycięcia lub zaslepki w miejscu gdzie mialaby sie znajdowac gałka pokretla, dodatkowych przewodów za pokretlami tez nie znalazlem(chyba ze gdzies bardzo sie ukryly), a przy reflektorze wychodzi z kostki 4 kabelki, probowalem silowo wyciagnąć ten niby korektor, nie udalo sie a nie chce czegos polamac, i co o tym myslicie? mam wersje GL to chyba takie cos powinno byc?

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » ndz mar 20, 2005 18:46

Ja mam wersję GT a ustawiania reflektórów nie mam. Jesli jest instalacja do silniczków, to było coś kombinowne z przełącznikiem - jeśli nie ma instalacji coś mogło by kombinowne z reflektorami.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

daniellw
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: daniellw » ndz mar 20, 2005 20:48

Corvax a powiedz mi co masz w reflektorach w miejscu gdzie powinny byc silniczki korektora swiatel? jakies zaslepki?

ignac
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ignac » ndz mar 20, 2005 21:57

odpowiem za Corvaxa ,jeśli mogę,w tym miejscu jest trzpień,który podpiera wkład reflektora.Z zewnątrz wygląda to trochę jak jakaś zaślepka

daniellw
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: daniellw » ndz mar 20, 2005 22:13

hmm w takim razie skoro mam doprowadzone kable, a jak je wypne wyraznie widac gniazdo z czterema pinami to cos tam musi byc, jutro sprobuje podpiac tam napiecie, hmm szkoda ze pokretla na desce brak, chyba poprzedni wlasciciel wymienial ten panelik z pokretlami

ps: teraz sie zastanawiam po co az 4 kable sa tam doprowadzone, przydalby sie jakis schemat...

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » ndz mar 20, 2005 22:38

Złącza są z tego co pamiętam 4-pinowe, na poprzednie pytanie Ignac już odpowiedział :). Silniczki są oddzielnie dołączane do reflektorów. Skoro masz instalację i silniczki do szczęścia brakuje Ci tylko przełącznika. Być może komuś się popsuł i miał pod ręka akurat bez regulacji. Tym bardziej mnie to nie dziwi bo jesli auto jeździło u helmutów to taki przelącznik w serwisie kosztuje ponad 100euro.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”