[mk3] brak pokretla a silownik w reflektorze jest?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] brak pokretla a silownik w reflektorze jest?
witam! zauwazylem ze w reflektorach mam silowniki elektrycznego korektora ustwienia swiatel, a przynajmniej wychodzi stamtad wiazka kabli, ale na desce brakuje pokretla, wy tez macie taki przypadek? jest ten korektor czy go nie ma?
napewno nie mam zadnego pokretla oprocz tego od sciemniania oswietlenia w desce. wyciagalem to cale ustrojstwo z pokretlem i jest miejsce na jeszcze jedno pokretlo, ale brak wycięcia lub zaslepki w miejscu gdzie mialaby sie znajdowac gałka pokretla, dodatkowych przewodów za pokretlami tez nie znalazlem(chyba ze gdzies bardzo sie ukryly), a przy reflektorze wychodzi z kostki 4 kabelki, probowalem silowo wyciagnąć ten niby korektor, nie udalo sie a nie chce czegos polamac, i co o tym myslicie? mam wersje GL to chyba takie cos powinno byc?
hmm w takim razie skoro mam doprowadzone kable, a jak je wypne wyraznie widac gniazdo z czterema pinami to cos tam musi byc, jutro sprobuje podpiac tam napiecie, hmm szkoda ze pokretla na desce brak, chyba poprzedni wlasciciel wymienial ten panelik z pokretlami
ps: teraz sie zastanawiam po co az 4 kable sa tam doprowadzone, przydalby sie jakis schemat...
ps: teraz sie zastanawiam po co az 4 kable sa tam doprowadzone, przydalby sie jakis schemat...
Złącza są z tego co pamiętam 4-pinowe, na poprzednie pytanie Ignac już odpowiedział
. Silniczki są oddzielnie dołączane do reflektorów. Skoro masz instalację i silniczki do szczęścia brakuje Ci tylko przełącznika. Być może komuś się popsuł i miał pod ręka akurat bez regulacji. Tym bardziej mnie to nie dziwi bo jesli auto jeździło u helmutów to taki przelącznik w serwisie kosztuje ponad 100euro.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB