[MK2] Kierunkowskaz przy nacisnieciu swiatel stop...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
djb
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[MK2] Kierunkowskaz przy nacisnieciu swiatel stop...

Post autor: djb » śr mar 16, 2005 15:23

witam

kolejna usterka elekrtyczna, dzieje sie to czasem mozna powiedziec 50/50

wlaczam kierunek, naciskam stop i prawy kierunek przestaje mrugac tylko swieci ciagle (z lewym to sie nie dzieje), puszczam stop i mruga...

mam zmostkowane swiatla stopu z przeciwmgielnymi na diodach od prawie roku i wszystko do tej pory dzialalo normalnie, moze to jakies zwarcie w lampie??

mial ktos moze z was cos takiego??

Admin: proszę pisać w temacie jakiego auta dotyczy problem - w nawiasach kwadratowych!!!

baton

Post autor: baton » śr mar 16, 2005 16:53

nie wiem czy masz haka ale jeśli tak to sprawdz połączenie haka ja miałem podobnie tylko w Peugeocie okazało sie że było zwarcie w kostce
pozdrawiam

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » śr mar 16, 2005 17:43

Czasami dzieja sie takie cyrki kiedy masz problem z masa - zobacz czy w tej lampie masz solidnie podlaczony przewod masy do blachy, jesli masa jest slaba (brak podlaczenia) lub raz kontaktuje raz nie to w takim przypadku masa dla danej zarowy jest szukana przez inne zarowy i robi sie choinka - tylko wtedy wszystko powinno slabiej swiecic, albo masz zwarcie kierunku ze stopem. Powiedz mi czy jak nacisniesz stop przy wylaczonym kierunku to tez tak sie dzieje ??

Pozdro:

Slawek.

Awatar użytkownika
djb
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: djb » śr mar 16, 2005 19:48

Slawo80 pisze:Czasami dzieja sie takie cyrki kiedy masz problem z masa - zobacz czy w tej lampie masz solidnie podlaczony przewod masy do blachy, jesli masa jest slaba (brak podlaczenia) lub raz kontaktuje raz nie to w takim przypadku masa dla danej zarowy jest szukana przez inne zarowy i robi sie choinka - tylko wtedy wszystko powinno slabiej swiecic, albo masz zwarcie kierunku ze stopem. Powiedz mi czy jak nacisniesz stop przy wylaczonym kierunku to tez tak sie dzieje ??

Pozdro:

Slawek.
jak sie to dzieje to wszystko normalnie swieci nic nie przygasa, jak nacisne stop przy wlaczonym kierunku to to samo jest

dzis poruszalem kablami od instalacji haka (ktora na marginesie w lecie robilem od podstaw i jest zrobiona lux <nowa kostka> w porownaniu z tym co bylo czyli jedna wielka kupa rdzy w kostce) i stykami przy lampie i przestalo tak sie robic czyli pewnie styki lub cos na kablach, zajrze tam dokladniej jak powodz topniejacego sniegu przejdzie

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » śr mar 16, 2005 20:52

No to juz przynajmniej wiesz czego szukac ;)
Powodzonka ;) :pub:

Pozdro:

Slawek.

Awatar użytkownika
david_p
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: david_p » śr mar 16, 2005 22:03

ja też miałem taką choinkę (kierunek-mrugał stop, hamowanie-włączaly się kierunki). znalazłem przepaloną wtyczkę w lewej tylnej lampie

Awatar użytkownika
bryszard
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bryszard » ndz mar 20, 2005 15:40

Jestem za brakiem masy lub zaśniedziałą wtyczką

donbaloone

Post autor: donbaloone » ndz mar 20, 2005 17:20

miałem taką sytuację w mk3 i wystraczyło wyjąć kostki z lamp i popryskać czymś dobrze przewodzącym i juz dział bez zarzutu

motorufus
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: motorufus » ndz mar 20, 2005 18:40

Na 99% będzie to brak masy, ale jeżeli chcesz być pewien to poprostu pociągnij bezpośrednio od akumulatora mase lużnym przewodem i podłącz ją do masy lampy. Powtóż wszystkie czynności (kierunek, stop) jeżeli wszystko bedzie w pożądku to masz gotową odpowiedż. Musisz wtedy szukać przyczyny w połączeniu masy lampy. Powodzenia.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”