[MK2] Kierunkowskaz przy nacisnieciu swiatel stop...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Kierunkowskaz przy nacisnieciu swiatel stop...
witam
kolejna usterka elekrtyczna, dzieje sie to czasem mozna powiedziec 50/50
wlaczam kierunek, naciskam stop i prawy kierunek przestaje mrugac tylko swieci ciagle (z lewym to sie nie dzieje), puszczam stop i mruga...
mam zmostkowane swiatla stopu z przeciwmgielnymi na diodach od prawie roku i wszystko do tej pory dzialalo normalnie, moze to jakies zwarcie w lampie??
mial ktos moze z was cos takiego??
Admin: proszę pisać w temacie jakiego auta dotyczy problem - w nawiasach kwadratowych!!!
kolejna usterka elekrtyczna, dzieje sie to czasem mozna powiedziec 50/50
wlaczam kierunek, naciskam stop i prawy kierunek przestaje mrugac tylko swieci ciagle (z lewym to sie nie dzieje), puszczam stop i mruga...
mam zmostkowane swiatla stopu z przeciwmgielnymi na diodach od prawie roku i wszystko do tej pory dzialalo normalnie, moze to jakies zwarcie w lampie??
mial ktos moze z was cos takiego??
Admin: proszę pisać w temacie jakiego auta dotyczy problem - w nawiasach kwadratowych!!!
Czasami dzieja sie takie cyrki kiedy masz problem z masa - zobacz czy w tej lampie masz solidnie podlaczony przewod masy do blachy, jesli masa jest slaba (brak podlaczenia) lub raz kontaktuje raz nie to w takim przypadku masa dla danej zarowy jest szukana przez inne zarowy i robi sie choinka - tylko wtedy wszystko powinno slabiej swiecic, albo masz zwarcie kierunku ze stopem. Powiedz mi czy jak nacisniesz stop przy wylaczonym kierunku to tez tak sie dzieje ??
Pozdro:
Slawek.
Pozdro:
Slawek.
jak sie to dzieje to wszystko normalnie swieci nic nie przygasa, jak nacisne stop przy wlaczonym kierunku to to samo jestSlawo80 pisze:Czasami dzieja sie takie cyrki kiedy masz problem z masa - zobacz czy w tej lampie masz solidnie podlaczony przewod masy do blachy, jesli masa jest slaba (brak podlaczenia) lub raz kontaktuje raz nie to w takim przypadku masa dla danej zarowy jest szukana przez inne zarowy i robi sie choinka - tylko wtedy wszystko powinno slabiej swiecic, albo masz zwarcie kierunku ze stopem. Powiedz mi czy jak nacisniesz stop przy wylaczonym kierunku to tez tak sie dzieje ??
Pozdro:
Slawek.
dzis poruszalem kablami od instalacji haka (ktora na marginesie w lecie robilem od podstaw i jest zrobiona lux <nowa kostka> w porownaniu z tym co bylo czyli jedna wielka kupa rdzy w kostce) i stykami przy lampie i przestalo tak sie robic czyli pewnie styki lub cos na kablach, zajrze tam dokladniej jak powodz topniejacego sniegu przejdzie
Na 99% będzie to brak masy, ale jeżeli chcesz być pewien to poprostu pociągnij bezpośrednio od akumulatora mase lużnym przewodem i podłącz ją do masy lampy. Powtóż wszystkie czynności (kierunek, stop) jeżeli wszystko bedzie w pożądku to masz gotową odpowiedż. Musisz wtedy szukać przyczyny w połączeniu masy lampy. Powodzenia.