Popsulem silniczki napędzające dodatkowe zegary VDO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Popsulem silniczki napędzające dodatkowe zegary VDO
Wczoraj wymienilem sobie oswietlenie licznika.
Kupilem komplecik na allegro i efekt jest po prostu rewelacyjny (kumple wymiękli jak zobaczyli )
Tylko problem w tym że malowałem wskazówki zegarów (bez zdjemowania) farbką co świecik w UV i wydaje mi sie że poczas malowania mogłem popsuć te silniczki napędzające wskazówki , a konkretniej w prędkościomierzu. Wogóle nie działa , no raz jak szybko przygrzałem do 60km/h to zaczął działać. Ale potem po zgaszeniu silnika znowu lipa bo nie działa. Ktoś wie jak to naprawić i co się mogło stać ?
Kupilem komplecik na allegro i efekt jest po prostu rewelacyjny (kumple wymiękli jak zobaczyli )
Tylko problem w tym że malowałem wskazówki zegarów (bez zdjemowania) farbką co świecik w UV i wydaje mi sie że poczas malowania mogłem popsuć te silniczki napędzające wskazówki , a konkretniej w prędkościomierzu. Wogóle nie działa , no raz jak szybko przygrzałem do 60km/h to zaczął działać. Ale potem po zgaszeniu silnika znowu lipa bo nie działa. Ktoś wie jak to naprawić i co się mogło stać ?
Ostatnio zmieniony pn sty 15, 2007 12:22 przez Maxior, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
W sumie nie wydaje mi się żebym az tak duzo farbki nalozyl
pare razy machnalem po wskazowce i git.
Wskazowek nie zdejmowalem przy malowaniu a jedyne co robilem to przytrzymalem zeby nie opadaly jak nakladalem nakladki na tarcze... czy to moglo uszkodzic silniczki ?
zanim jednak zamontowalem zegary do auta, to przepchalem wskazowke do gory i same opadaly jak nalezy wiec wydawalo sie OK
Jesli ktos wie co z tym robic bardzo prosze o pomoc
pare razy machnalem po wskazowce i git.
Wskazowek nie zdejmowalem przy malowaniu a jedyne co robilem to przytrzymalem zeby nie opadaly jak nakladalem nakladki na tarcze... czy to moglo uszkodzic silniczki ?
zanim jednak zamontowalem zegary do auta, to przepchalem wskazowke do gory i same opadaly jak nalezy wiec wydawalo sie OK
Jesli ktos wie co z tym robic bardzo prosze o pomoc
-
- Nowicjusz
Witam U mnie było podobnie. Powodem była przyklejająca się wskazówka prędkościomierza do igły na której spoczywa. Spróbuj podczas jazdy delikatnie postukać
w szybkę zegarów jak wskazówka wyskoczy do góry to będzie to.
Ja swoje rozebrałem ponownie , wysuszyłem porządnie wskazówki i od tej pory jest git.
Spóbować możesz, zepsuć nie zepsujesz a możliwe że pomoże
w szybkę zegarów jak wskazówka wyskoczy do góry to będzie to.
Ja swoje rozebrałem ponownie , wysuszyłem porządnie wskazówki i od tej pory jest git.
Spóbować możesz, zepsuć nie zepsujesz a możliwe że pomoże
- ziembul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja wlasnie skonczylem skladac zegary po malowaniu wskazowek i wyszedl taki problem jak u ciebie. Rozkrecilem jeszcze raz zegary i rzeczywiscie przyklejaja sie wskazowki, opor wyzuwam palcem. Czekam do jutra i zobaczymy.
Juz po problemie(hamulce):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81532
magiczny PIN :)))
BREMBO MAX|FERODO PREMIER
- ziembul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam ponownie!
Wskazowki rzeczywiscie sie przyklejaly, ale juz naprawione. Jednak zaczal mi sie predkosciomierz blokowac przed 60km/h i nie chce isc dalej. Jak zwalniam to wskazowka odskakuje nagle tak przy 40km/h i wtedy znowu sobie dziala dopoki nie przekrocze 60.
Moze ktos mial podobny problem??
Pewnie znowu mnie czeka rozbiorka zegarow
Wskazowki rzeczywiscie sie przyklejaly, ale juz naprawione. Jednak zaczal mi sie predkosciomierz blokowac przed 60km/h i nie chce isc dalej. Jak zwalniam to wskazowka odskakuje nagle tak przy 40km/h i wtedy znowu sobie dziala dopoki nie przekrocze 60.
Moze ktos mial podobny problem??
Pewnie znowu mnie czeka rozbiorka zegarow
Juz po problemie(hamulce):