el.szyba + zamek naprawa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
el.szyba + zamek naprawa
siemka
mam małe pytanko czy ktoś rozbierał przednie drzwi?
potrzebuje dostać się do zamka i el.szyby a nie chciałbym nic połamać. Więc jeżeli ktoś rozbierał to ustrojstwo to proszę o info jak się do tego zabrać
z góry dzięki
Łukasz
mam małe pytanko czy ktoś rozbierał przednie drzwi?
potrzebuje dostać się do zamka i el.szyby a nie chciałbym nic połamać. Więc jeżeli ktoś rozbierał to ustrojstwo to proszę o info jak się do tego zabrać
z góry dzięki
Łukasz
Wykręć cypelek od zamka, potem zdejmij rączkę (jest na zatrzaski) odkręć 2 śruby które przykrywa rączka, zdejmij pokrętło od regulacji lusterek, i delikatnie dookoła śrubokrętem (z jakąś szmatka) wciskaj go pomiędzy drzwi a boczek żeby odskakiwał(cały boczek dookoła jest przymocowany do drzwi na zatrzaski) potem wyciągnij boczek uważając na klamkę.... Trochę zakęcony opis
ale mam nadzieje że sobie poradzisz...
---------- Passat -----------
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Warto uzyc opcji SZUKAJ, przy odpowiednim doborze slow kluczowych, otrzymasz wiele odpowiedzi na ten problem i pozostale ktore cie moze jeszcze dosiegna..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
mogłbys bardziej zilustrować jak zdjąc ta rączkę i ten cypelek od otwierania drzwi?buxi pisze:Wykręć cypelek od zamka, potem zdejmij rączkę (jest na zatrzaski) odkręć 2 śruby które przykrywa rączka, zdejmij pokrętło od regulacji lusterek, i delikatnie dookoła śrubokrętem (z jakąś szmatka) wciskaj go pomiędzy drzwi a boczek żeby odskakiwał(cały boczek dookoła jest przymocowany do drzwi na zatrzaski) potem wyciągnij boczek uważając na klamkę.... Trochę zakęcony opisale mam nadzieje że sobie poradzisz...
z góry dzięki
- Paweł Marek
- V.I.P.

http://www.a1electric.com/install/vw/vw03.htm
na dole sa odnośniki do kolejnych fotek
na dole sa odnośniki do kolejnych fotek
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
witaj wlasnie bardzo długo szukalem i nie mogłem znaleść. udalo mi sie wyszukac jak sie rozbiera podsufitkę, drzwi z tylu i inne elementy ale przednich drzwi niestety nie:( stąd własnie moje pytanie.Gitner pisze:Warto uzyc opcji SZUKAJ, przy odpowiednim doborze slow kluczowych, otrzymasz wiele odpowiedzi na ten problem i pozostale ktore cie moze jeszcze dosiegna..
Jak mógłbyś podesłać jakiś konkretny link to będę bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Łukasz
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Zle szukales, wpisz "rozebrac" i juz na pierwszej stronie...kawalek pisze:witaj wlasnie bardzo długo szukalem i nie mogłem znaleść. udalo mi sie wyszukac jak sie rozbiera podsufitkę, drzwi z tylu i inne elementy ale przednich drzwi niestety nie:( stąd własnie moje pytanie
... masz WYNIK z takim samym tematem z 6.01 z fotkami..Jak mógłbyś podesłać jakiś konkretny link to będę bardzo wdzięczny
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R