co mam zrobic 12 na 100km 1.6 gaznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co mam zrobic 12 na 100km 1.6 gaznik
mam problem z golfem tato powiedzial ze mu pali w ciul pali paliwka ze na 10l zrobil 80km i muwi ze mu duzo cos pali prosil; bym o pomoc
- byczkins
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie podobnie, ale korki i 1-2 cały czas , a teraz jak mrozy, to już wogole padaka. wlałem mu 27 litrów i przejechał 210km zeżarł prawie 13l/100km, na silniku jak w opisie.
Analize spalin miałem we wrześniu 2006, wszystko było cacy ... spalanie od tego czasu też bez zmian (ewentualnie ta zima troszki w górę podciągnęła)....
Analize spalin miałem we wrześniu 2006, wszystko było cacy ... spalanie od tego czasu też bez zmian (ewentualnie ta zima troszki w górę podciągnęła)....
no ja u siebie to podejrzewam ten smieszny czujnik niebieski co jest na rurze przy chłodnicy bo nie działa mi wogle wzkaznik tem wody a czytałem ze on odpowiada za skład mieszanki do gaznika i regoluje ssanie ogolnie to silniczek chodzi dobrze lecz tylko czasami ma odwyki szalenia na wolnych obrotach ale to pewnie winna tego czujnika
-
- Mały gagatek
W sumie wszystko zostalo napisane poza moze jednym. Jak wszystko jest OK, sonda, czujniki, gaznik, filtry benzyny, powietrza, sklad mieszanki itp. - a jest zima, jezdzisz na krotkich dystansach (2-5 km) to i tak jezdzisz na maxa (ssanie sterowane elektroniczne otwarte na maxa). Zanim Ci sie sonda zagrzeje i czujniki i zaczna reagowac na dane to juz stoisz... Ciesz sie, bo 16-17 l na 100 km tez moze byc ...
Czolem!
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.