Uczelka pod głowicą czy nie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Uczelka pod głowicą czy nie?
Witam mam taki problem odkrecam dziś korek wlewu oleju a tam na nim taka biała maź ,sciągłem pokrywe zaworów i widze że jest troche tym upaplana ale tylko w okolicy korka wlewu,
Co mu sie stało czy poszła sie jeb... uszczel;ka pod głowicą , jak to sprawdzić czy to ona?
Zaznaczam że olej jest oki, nie przybywa go ani nie zmienił barwy,silnik chodzi normalnie zadnych widocznych zmian, płyn chłodzący tez czysty.
Wiec co to możebyć , ?
Co mu sie stało czy poszła sie jeb... uszczel;ka pod głowicą , jak to sprawdzić czy to ona?
Zaznaczam że olej jest oki, nie przybywa go ani nie zmienił barwy,silnik chodzi normalnie zadnych widocznych zmian, płyn chłodzący tez czysty.
Wiec co to możebyć , ?
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
To mozna powiedziec ze normalne.Jest to efekt spalania,czyli miedzy innymi woda,ktora po czesci przedostaje sie przez odpowietrzenie i osadza sie w najzimniejszych miejscach,czyli korek.Olej miesza sie z ta woda,para i powstaje maz.
Sytucja wystepuje bardzo czesto jak wykonuje sie krotkie odcinki,co nie jest zdrowe dla silnika.
Pozdrawiam.
Sytucja wystepuje bardzo czesto jak wykonuje sie krotkie odcinki,co nie jest zdrowe dla silnika.
Pozdrawiam.
Jest to efekt który zaczyna się na jasień lub na wiosne, nagła zmiana temperatury powietrza i otoczenia w nocy (-) zimno rano (+) cieplej i wtedy skrapla się woda która tworzy taką pianę na korku wlewu oleju, jest to normalne ale nie w zadużych ilościach. Tak czasem się też dzieje jak jeździ się na oleju słabszym firmowo (tanim)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jednak to nie usczelka, co sie tyczy oleju to nie jest on zbyt dobrej firmy, olej jest czysty ,płynu nie ubywa.A ostatnio właśnie pokonywałem bardzo małe odcinki ,nawet sie dobrze nie zagrzał silnik ok. 3km i za pare godz. znowu 3km z powrotem.
Aż mi lepiej.
Aż mi lepiej.

...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm: