1,8DX dziura w bloku pomocy!!! czy da się złożyć rp+dx?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jolo79
Nowicjusz
Nowicjusz

1,8DX dziura w bloku pomocy!!! czy da się złożyć rp+dx?

Post autor: jolo79 » śr sty 24, 2007 20:31

Witam serdecznie , przepraszam za taki pierwszy post ale szukam pomocy i jestem dosyc mocno zdenerwowany i zziąbnięty:( szkoda gadac, korbowód wyszeł bokiem, mam pytanie, mam ,a w zasaDZIE MIALEM 1,8DX i czy teraz np moge zalozyc dół od 1,8RP i górę od DX-a? teoretycznie sredice tloka i skok sa taki sam, ktos sie orientuje?

Pytam sie o to gdyz mam do kupienia cały silnik bez osprzetu o symbolu RP, albo ten sam silnik bez głowicy za 150pln mniej.

z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
ADi997
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ADi997 » śr sty 24, 2007 20:48

Z PG chyba nie da rady, jest tak ja piszesz śr. tłoka i skok sie zgadzają ale całkiem inny osprzęt, Digifant, G60.
Do DXa powinieneś spasować EV to prawie identyczne silniki.
Żeby coś dobrac to musisz porównac kanały w bloku a głowicy, chyba że ktoś już przekładał i napisze na 100% że podejdzie coś.

Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??

Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2

jolo79
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jolo79 » śr sty 24, 2007 21:26

no właśnie tego się obawiałem, powiem szczerze ze jestem w kropce bo nie wiem co robić,mam dobrego RP i myslałem ze jak podmienie glowice to bedzie hulac, szkoda ze sie nie da , a może na jakieś 1,6 da rade nasadzić?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”