Bardzo dziwny objaw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bardzo dziwny objaw
Dzisiaj odkryłem bardzo dziwne stuki po prawej stronie gdy są koła skręcone lewo. Dziwne jest to że jak mam włączone ogrzewanie tylnej szyby te stuki są czeste i bardzo wyrażne nawet jak koło lekko się kręci. Natomiast gdy wyłącze ogrzewanie stuki stają się bardzo rzadkie (albo ich wcale nie ma). Proszę o pomoc co to może być.
nie ma to jak VW
wojciche, trudno mi coś powiedzieć sensownego, bo ogrzewanie i skręcone koła nic do siebie nie mają. Jedyna wspólna rzecz to pasek.....naędzający alternator i pompę wspomagania. Sprawdź jak stoisz - ogrzewanie właczone i kręcisz kołami - co się dzieje?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
masz rację to nie ma nic wspolnego objaw jest taki ze dzwiek jest nietlumiony (czyli coś stuka na zewnątrz, szczeg ólnie jak szarpne silnikiem (puszcze szybko sprzęgło), nie ma znaczenia czy koła są prosto czy są skręcone. Ale dzis jak troche go przegazowałem to tak jakby cos wskoczylo w swoje miejsce i nic nie póka. Jutro rano pewnie wyskoczy i będzie znowu pukać.Adamtd pisze:wojciche, trudno mi coś powiedzieć sensownego, bo ogrzewanie i skręcone koła nic do siebie nie mają. Jedyna wspólna rzecz to pasek.....naędzający alternator i pompę wspomagania. Sprawdź jak stoisz - ogrzewanie właczone i kręcisz kołami - co się dzieje?
Mam podejrzenie że to mogą być poduszki pod silnikiem .
Czy dobrze mysle??
nie ma to jak VW
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jutro zobacze iposlucham uwanie, bo ten dzwiek jest zupelnie inny jak dzwiek zepsutych przgubów. Puka tylko jak szarpne silnikiem . Kolega mowil i zagladal ze to moga byc poduszki.Adamtd pisze:Może tak byćwojciche pisze:Mam podejrzenie że to mogą być poduszki pod silnikiem .
Czy dobrze mysle??
[ Dodano: 02 Lut 2007 20:24 ]
Dzięki za pomoc. Już sobie poradziłem. Miałem do wymiany przegub wewnętrzny i u kumpla na kanale to zrobiliśmy. Następnym razem będzie jeszcze szybciej bo trwało to 4 h.
nie ma to jak VW