Gaśnie, przerywa na nagrzanym silniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ADi997
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Gaśnie, przerywa na nagrzanym silniku

Post autor: ADi997 » śr sty 17, 2007 12:21

Dalej mam problem. Przy tym nałożył się brak styku na kablu ale wymieniłem go i dalej to samo. Jak jest zimny to wszystko elegancko, przeważnie po przejechaniu tak 10-15km jak jest wpełni nagrzany zaczyna przerywać. Dojechałem do domu, stanąłem i obserwuje co się dzieje: chodzi ok 5sek ok potem z 3sek wariuje, potem znowu 5sek ok i znowu wariuje i tak wkółko. Przyczymam go na ok 5tys obr. to to samo, 5sek trzyma obroty i na chwile zacznie wariować, znowu wskoczy na oborty i tak wkoło. Jak zgaśnie to odpala na dotyk. Czujnik halla jak by był uwalony to by zgasł i nie odpalił do wystygnięcia a on od kopa odpala chodzi i gaśnie. Z dopływem paliwa i składem mieszkani mysle że nie ma problemu bo by kulawił bez względu na temp silnika.

Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??

Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » sob sty 20, 2007 17:45

jeżeli zeczywiście masz gti (1.6 na mechanicznym wtrysku) to może to być od paliwa (regulator termiczny) a tak przy okazji to sprawdz sobie kopułkę i palec zapłonowy bardzo możliwe że tam jest problem. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”