[mk2 GT] dymi przygasa i pali 45l/100
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
[mk2 GT] dymi przygasa i pali 45l/100
mialem padniety komp o numerach 0280000711/443907403D W GOLFIE GT 1,8 RP kupilem wiec taki sam (jak sie okazalo sa to kompy z passata RP) bo na starym auto dymilo na czarno palilo bak wahy na 100 i nierowno chodzilo
po wymianie kompa pojezdzilem 2 dni na benzynie i znow dymi muli sie i nie wchodzi na obroty
czy to wina kompa czy jakas inna usterka ?? bo juz sam nie wiem gdzie szukac
dodam ze wyminilem tez monowtrysk z nowym wtryskiwaczem
HELP
po wymianie kompa pojezdzilem 2 dni na benzynie i znow dymi muli sie i nie wchodzi na obroty
czy to wina kompa czy jakas inna usterka ?? bo juz sam nie wiem gdzie szukac
dodam ze wyminilem tez monowtrysk z nowym wtryskiwaczem
HELP
może być uniwersalna jednoprzewodowa koszt to ok100złzajac pisze:a wiesz moze czy sonda do rp musi byc jakas konkretna czy moze byc uniwersalna do vw 1,8
a druga rzecz przez 1 dzien jezdzilem na gazie niedawno zrobilem runde przelaczylem na benzyne i dziala jak ta lala
nie wiem nic o co chodzi??
A może masz po prostu zawalony filtr powietrza co? (kiedyś się już z czymś takim spotkałem)
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
czujniki temp wymienilem na nowe 0 roznicy
jak cala akcja sie zaczela wymienilem najpierw wtryskiwacz a potem caly mono-wtrysk nic sie nie zmienilo
zostala lambda do wymiany i podobno moze miec z tym cos wsppolnego czujnik halla tak slyszalem jutro postaram sie zmontowac diode i sprawdzic komputer zeby cos wkoncu wykluczyc
[ Dodano: Czw Sty 18, 2007 16:17 ]
moze mi ktos powiedziec gdzie kupic albo jak zmontowac ten dzinks do zczytywania bledow z komputera albo ktos na teranie krakowa ma takie cos
[ Dodano: Sob Sty 20, 2007 00:22 ]
a czy jest jakas roznica we wtrysku z passata RP i golfa bo wyczytalem ze passat ma mono jetronic MA a golf mono jetronic 35
bo wsadzilem przed komputerem wtrysk tyle ze z passata
czy moze miec to jakis wplyw na problem w moim aucie
jak cala akcja sie zaczela wymienilem najpierw wtryskiwacz a potem caly mono-wtrysk nic sie nie zmienilo
zostala lambda do wymiany i podobno moze miec z tym cos wsppolnego czujnik halla tak slyszalem jutro postaram sie zmontowac diode i sprawdzic komputer zeby cos wkoncu wykluczyc
[ Dodano: Czw Sty 18, 2007 16:17 ]
moze mi ktos powiedziec gdzie kupic albo jak zmontowac ten dzinks do zczytywania bledow z komputera albo ktos na teranie krakowa ma takie cos
[ Dodano: Sob Sty 20, 2007 00:22 ]
a czy jest jakas roznica we wtrysku z passata RP i golfa bo wyczytalem ze passat ma mono jetronic MA a golf mono jetronic 35
bo wsadzilem przed komputerem wtrysk tyle ze z passata
czy moze miec to jakis wplyw na problem w moim aucie