Przestały działać elektryczne lusterka!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- RysiuII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przestały działać elektryczne lusterka!
Mam taki problem a nie potrafie sobie z nim sam poradzić.
Zakładałem odcięcie zapłonu w swoim mk3. Wszystko ładnie założyłem ale po paru dniach zauważyłem, że nie działają mi lusterka
Ani nie działa sterowanie ani wogóle nie jest podświetlony przycisk od sterowania
Sprawdziłem wszystko czy nic sie nie odłączyło,ale wydaje mi sie, że nic. Wisi tam koło skrzynki bezpieczników pare kabli nie podłączonych ale chyba tak musi być bo nie ma gdzie ich wpiąć.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Czy pozostaje tylko wizyta u elektryka ?
Zakładałem odcięcie zapłonu w swoim mk3. Wszystko ładnie założyłem ale po paru dniach zauważyłem, że nie działają mi lusterka
Ani nie działa sterowanie ani wogóle nie jest podświetlony przycisk od sterowania
Sprawdziłem wszystko czy nic sie nie odłączyło,ale wydaje mi sie, że nic. Wisi tam koło skrzynki bezpieczników pare kabli nie podłączonych ale chyba tak musi być bo nie ma gdzie ich wpiąć.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Czy pozostaje tylko wizyta u elektryka ?
[img]http://img251.imageshack.us/img251/2306/przodnx7.jpg[/img]
-
- Mały gagatek
- RysiuII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jutro po pracy sprawdze to jeszcze!JayT pisze:Jeśli nie działa zarówno podświetlenie przycisków jak i same lusterka - to ja obstawiam, że masa nie dochodzi. Ze schematu wynika, że masa do podświetlenia przycisków i sterowania silniczkami to jedna i ta sama masa - sprawdź brązowe przewody.
Ostatnia deska ratunku
Możliwe, że któryś z tych co wisi to masa. Bo próbowałem je podłączać pod + i to nic nie dawało.
- RysiuII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Doszłem w połowie
Wszystko porozbierałem sprawdzałem te brązowe kable do masy, pościągałem skrzynke z bezpiecznikami wszystko patrzyłem czy gra.
Zaczeło podświetlać przyciski sterowania
Ale sterowanie działa tylko w dwóch kierunkach.
Po rozebraniu sterowania zobaczyłem, że ścieżki są popalone na płytce?
Nie wiem czemu. Chyba jak zmieniałem kolor na czerwony diód coś nie tak zrobiłęm. Ale po zmianie diód jakiś czas działało poprawnia wszystko.
Próbowałem to naprawić, polutować, ale jakoś nie za bardzo mi to wyszło.
Teraz szukam takiego sterowania aby kupić nowe i sprawdzić. Ale na allegro po 49 pln Drogo!
Jak kupie i sprawdze to dam znać.
Ale narazie duży punkcik za pomoc!
Dzięki!
Wszystko porozbierałem sprawdzałem te brązowe kable do masy, pościągałem skrzynke z bezpiecznikami wszystko patrzyłem czy gra.
Zaczeło podświetlać przyciski sterowania
Ale sterowanie działa tylko w dwóch kierunkach.
Po rozebraniu sterowania zobaczyłem, że ścieżki są popalone na płytce?
Nie wiem czemu. Chyba jak zmieniałem kolor na czerwony diód coś nie tak zrobiłęm. Ale po zmianie diód jakiś czas działało poprawnia wszystko.
Próbowałem to naprawić, polutować, ale jakoś nie za bardzo mi to wyszło.
Teraz szukam takiego sterowania aby kupić nowe i sprawdzić. Ale na allegro po 49 pln Drogo!
Jak kupie i sprawdze to dam znać.
Ale narazie duży punkcik za pomoc!
Dzięki!