[mkIII] klamka schowek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
[mkIII] klamka schowek
witam. Panowie zakupilem nowa klameczke od schowka i chcialbym ja wymienic. Ciegno jest urwane i nie moge otworzyc schowka. Co mam zrobic takim razie?Czy sa jakies srobki pod spodem schowka ktore mozna odkrecic. dzieki za wskazowki
Dude wher's your car?
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
kl
Panowie zrobione. Jakby ktos kiedys sie z tym bawil to sluze pomoca. Mam jeszcze pytanko czy u Was miedzy schowkiem a plastikiem od poduszki powietrznej tez jest taka szczelina niecalego centymetra bo u mnie takie cos wystepuje?
Dude wher's your car?
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
Poprostu trzeba wyjąsc zamek ze starej klamki jest to dosyć trudne bo trzeba odgiąć te zatrzaski które trzymają wkładke ale jak to zrobisz to z resztą nie powinno być problemówksorzel pisze:witam mialem podobny problem z klamka od schowka, klamke zakupilem w vw polska za 67 zl ale bez zamka, macie pomysl jak przelozyc zamek ze starej klamki do nowej? moze ktos to juz robil bo ja nie wiem jak sie za to zabrac...
Re: kl
Chodzi Ci o szczelinę pomiędzy schowkiem (montowanym w miejsce poduszki dla pasażera) a obudową półki nad nogami pasażera? Jeśli tak - to potwierdzam - też to mam. I się nawet zacząłem zastanawiać, czy przypadkiem poprzedni właściciel gdzieś tej poduszki nie wywalił i nie wstawił właśnie schowka - bo ta szczelina taka nieregularna: szersza bliżej środka auta i zwężająca się w stronę drzwi. Ponadto dziwne jest tam przykręcanie: ta dolna półka wisi na 3 wkrętach (przykręconych jakby do tego schowka) - jeden wkręt to na klucz imbusowy, a pozostałe dwa na zwykły śrubokręt.tomileszek pisze:czy u Was miedzy schowkiem a plastikiem od poduszki powietrznej tez jest taka szczelina niecalego centymetra
A przy okazji to i ja zadam pytanie: czy u Was w schowku też jest od strony konsoli środkowej taki otwór w kształcie prostokąta wychodzący mniej więcej na równi z końcem radia? Czy to ma służyć do ułatwienia montażu radia (schowanie kabli, wciśnięcie ich w szczeliny obok kieszeni radia, itp.)?