Okopcone świece
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Okopcone świece
Miesiąc temu wymieniłem świece. Dzisiaj sprawdzam ich stan i widzę że są okopcone. Co może być tego przyczyną ? Zauważyłem że na kablach WN pojawia się dziwny zielony nalot. Silnik 1.8 ABS
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Może być przyczyną jazda na krótkich odcinkach i niedogrzanym motorze.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jeśli silnik bierze olej to wtakim przypadku świece też będa okopconeprzemo1 pisze:To by mogło się zgadzać ponieważ codziennie dojeżdżam do pracy w jedną stronę około 10km, tylko że do tego czasu motor już łapie temperaturę 90stopni.
druga sprawa czy w sklepie dali ci swiece o odpowiedniej "ciepłocie" ? ( dobierali w/g katalogu?)
gdy mieszanka paliwowo powietrzna jest zabogata świece także bedą okopcone
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
też myśle że na początek to skład mieszanki trzeba sprawdzić,a potem ewentualnie szukać dalej,ale raczej to będzie to... Jeśli chcesz się upewnić na 100%,to wyczyść świece na glanc,załóż,odpal i zrób od razu ze 20km-nie gasząc motoru,potem wykręć i zobaczysz jak wtedy będą wyglądać.Bo z tego co piszesz to na krótkich odcinkach jeździsz,a na zimnym zawsze dostaje bogata mieszankę,stąd to okopcenie na czarno. odpowiedni kolor nalotu to ciemny berz przechodzący w brąz
-
- Nowicjusz
witam ma identyczy problem w sowim polo z silnikem 1.3 - identyczny jak w golfach 2. Moj silnik wogóle nie bierze oleju od chwili wymiany oleju czyli 2 miechy temu poziom oleju na bagnecie nie spadł ani trochę no może z 1mm. świece wymienilem okolo 3 tyg temu i przed wczoraj przy wymianie paska rozrządu odkręciłem jedną z nich - co się okazało są czarne jak smoła. Dzisiaj samochód mi spalil okolo 14litrów gazu samochód wykorzystuje do zarobków i takie spalanie mnie naprawdę dobija. .