Golf 2.0 - 115 KM przerywa podczas jazdy - ksztusi się
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Golf 2.0 - 115 KM przerywa podczas jazdy - ksztusi się
Witam, kupiłem niedawno Golfa III z silnikiem 2.0 - 115 KM wersja kombi - specjal, wszystko chodzi, zadbany tylko jest jeden problem - jak przyspieszam to auto tak jakby się dusi, przerywa, ale jak załapie to ciągnie tak jest na każdym biegu, filtry, świece, przewody od świec, wymienione, a jak włączę zapłon to coś tyka gdzieś przy przepustnicy nie wiem czy to tykanie jest normalne. Co może być przyczyną tego że auto jak jedzie to tak przerywa? Pozdr
petek
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie
1 czy macie instaliki LPG??
2 czy problem ten wystepuje na PB i na LPG
bo jezeli i na PB i na LPG to moze tez byc problem z czujnikiem spalanie stukowego ja tak mialem w swoim szarpalo i takie tam i nagle jazda i jechal
tez nie wiedzialem co to jest wkoncu podpialem pod kompa i mialem blad tego czujnika blad wykasowalme i bylo oki ale za jakies 2 dni ten sam problme podpinam pod kompa i znowu blad
wkoncu postanowilme kupic ten czujnik koszt ok 150zl oryginal wymienilem i po problemie
jezeli ten porblem jest tylko na PB to moze to byc pompa paliwa
1 czy macie instaliki LPG??
2 czy problem ten wystepuje na PB i na LPG
bo jezeli i na PB i na LPG to moze tez byc problem z czujnikiem spalanie stukowego ja tak mialem w swoim szarpalo i takie tam i nagle jazda i jechal
tez nie wiedzialem co to jest wkoncu podpialem pod kompa i mialem blad tego czujnika blad wykasowalme i bylo oki ale za jakies 2 dni ten sam problme podpinam pod kompa i znowu blad
wkoncu postanowilme kupic ten czujnik koszt ok 150zl oryginal wymienilem i po problemie
jezeli ten porblem jest tylko na PB to moze to byc pompa paliwa
Kand pisze:To tykanie przy przepustnicy to zupełnie normalna sprawa tym się nie przejmuj Teraz czy jak przyspieszasz to przerywa i idzie czy się dławi (czyli hamuje tym bardziej im bardziej wciskasz pedał gazu ) ? Jak często jeżdzisz i czy to zjawisko nasila się gdy pada deszcz albo jest duża wilgotność
...dokładnie tak. jak pada deszcz to się nasila.(ten sam problem)
- Paweł Marek
- V.I.P.
No to w kadym razie wiadomo że w elektryce zapłonu trzeba szukać. Generalnie do sprawdzenia kable WN plus to co po drodze czylipalec i kopułka (czy w nocy nnie widać iskrzenia). Kabelki z wtyczkami od halla do kompa,od kompa do cewki. Pryskać wodą ze spryskiwacza powinno wyjść gdzie jest niezaizolowane.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Golf 2.0 - 115 KM przerywa podczas jazdy - ksztusi się
filtr paliwa tez wymieniales ?petek20 pisze:Witam, kupiłem niedawno Golfa III z silnikiem 2.0 - 115 KM wersja kombi - specjal, wszystko chodzi, zadbany tylko jest jeden problem - jak przyspieszam to auto tak jakby się dusi, przerywa, ale jak załapie to ciągnie tak jest na każdym biegu, filtry, świece, przewody od świec, wymienione, a jak włączę zapłon to coś tyka gdzieś przy przepustnicy nie wiem czy to tykanie jest normalne. Co może być przyczyną tego że auto jak jedzie to tak przerywa? Pozdr
TDPower