Ilość spalania...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ilość spalania...
Mam GOLFA II 90' rocznik 1.3 benzynka i tak jestem ciekaw ile powinien spalac taki samochodzik.Ja mam swoj od niedawna i jecsze nie moge sprezycowac ile pali;/
myślę że paliwo z orlenu chyba dobre jest, też myśle że można zejść poniżej 7l/100 ale to już w zależności od tego w jakim terenie i na jak długich trasach się poruszamy-wiadomo-po górkach (np.u mnie) tzreba trochę pomieszać w biegach, no i te krótkie odcinki-dożo jeżdżę na ssaniu, ale gdybym zrobił eksperyment i jeżdżił mniej energicznie to na 7 mogę zejść-oczywiście w lecie
a tak dla porównania:łyssy pisze:mój 1.3 na wtrysku pali: ok 7,5 w lecie do 8,5 w zimie srednio na odcinkach ok10km w trybie mieszanym-miasto/trasa, w długiej trasie przy jeżdzie z prędkością 90-110km/h to tak 5,5-6l/100km
mój tata ma peugota 106 '98 z silnikiem 1.1 o mocy 60KM - autko waży 815kg, nasz golf waży 850 kg przy mocy 55KM, peugocik pali przy tej samej trasie która robię golfem około 8l benzynki, a gazu ciągnie9,5-10l/100km - więc nasz dużo starszy golfik nie wypada przy nim gożej
Siemka!
Ja mam 1,3NZ,no mi w mieście teraz jak jest chłodniej to pali tak ok.8,5L (slrzynia czterobiegowa),a jeśli chodzi o różnicę w 95okt. i 98okt.,to muszę powiedzieć że na 98
silnik pracuje dużo równiej i trochę mniej pali,z reguły tankuję na tańszej stacji ze względu na koszty,ale jakość paliwa na takim orlenie czy na shellu jest na pewno znacznie lepsza,i pewnie jeszcze lepiej by chodził na takiej benzynce pozdro
Ja mam 1,3NZ,no mi w mieście teraz jak jest chłodniej to pali tak ok.8,5L (slrzynia czterobiegowa),a jeśli chodzi o różnicę w 95okt. i 98okt.,to muszę powiedzieć że na 98
silnik pracuje dużo równiej i trochę mniej pali,z reguły tankuję na tańszej stacji ze względu na koszty,ale jakość paliwa na takim orlenie czy na shellu jest na pewno znacznie lepsza,i pewnie jeszcze lepiej by chodził na takiej benzynce pozdro
mk2 vr6 robi się ;-)