Ile powinien palić taki Golfer na mieście? Zrobiłem mały cruising i komputer po 45 kilometrach pokazuje mi spalanie 10.0, czy to normalne?
Dzięki z góry za pomoc.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zrób analize spalin i bedzie wiadomo co jest grane, zrób analize na wolnych obrotach i przy około 3000obr, przedstaw mi wyniki i powiem ci co jest grane.Pi pisze:A co z tym smrodem benzyny z rury?
Aj nie doczytałe, jesli masz dziurwy wydech to lipa z analizy spalin bo bedzie przekłamana.Pi pisze:Poza tym jeden tłumik jest dziurawy

jest homsky, taka sama, zatkana niebieską nasadką. Pi zobacz pod auto czy masz w ogóle katalizator, zresztą możesz mieć "wybity" wtedy zawsze troche spaliny zajadą niespalonym paliwem. Spalanie masz ok. Nie zakapowałem tych problemów z obrotami, opisz dokładniej.Czy wolne sa stabilne czy się wahają, czy silnik przygasa poniżej 700 obrotów jak nagle zdejmiesz nogę z gazy, a potem odzyskuje obroty i je już trzyma?homsky pisze:Nie wiem czy w 2E w kolektorze wydechowym jest taka sonda (rurka wspawana w kolektor o srednicy około 10-12mm) , jesli jest to przez nia mozna powąchać spaliny analizatorem i nie bedzie kłopotu z pomiarem przez nieszczelny tłumik.
W RP jest taka sonda , ale nie przygladałem sie w 2E czy jest cos takiego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości